Ik gebruik zelf glutenvrije bloem van Dove Farms, die bevalt goed (wel altijd wat extra vocht toevoegen, want het absorbeert meer dan gewone bloem). Is onder andere hier te bestellen. Ik ken een winkel in Utrecht die het verkoopt, maar ik weet niet waar je woont en of je daar iets aan hebt.
Fondant weet ik zelf niet,m aar kan me bijna niet voorstellen dat er tarwe in zit. Marsepein moet geen probleem zijn, maar kijk even op de verpakking voor vermeldingen als 'kan sporen van gluten bevatten'.
Dat laatste overigens: zelfs als je alles heel heet afwast en dergelijke, maar wel in dezelfde keuken ook dingen met gluten maakt, kunnen er nog steeds sporen van de gluten in je taart terechtkomen. Ik leg zelf daar de grens: die kan ik niet uitsluiten, dus voor iemand die ook geen sporen van gluten kan verdragen bak ik niet.
De smaak en structuur van glutenvrije bloem zijn wel anders en misschien even wennen. De gluten zijn het bindmiddel van de tarwe, dus als je dat mist vallen dingen eerder uit elkaar (ik heb mijn chocolate chip cookies-recept daar met enig experimenteren op aangepast en gebruik nu relatief meer ei en boter t.o.v. de hoeveelheid meel. En nu zijn ze bijna net zo lekker als de 'gewone').
vast niet helemaal verantwoord, want het heeft niets meer met biscuit en vullen en bekleden te maken, maar er zijn ook tal van recepten zoals dit waar sowieso al geen gluten ingaan (cakebeslag van amandelmeel, sinaasappel/citroensap en eieren).
succes ermee!