1

Onderwerp: iemand nog tips

hoi
ik las op het forum dat je van naturel mix choclade mix kon maken door er cacao poeder door heer te doen .
heb nu twee pogingen gedaan maar hij rijst niet in de oven

ik heb gebruikt voor een 22 cm
214 mix
5 eieren
30 water
dit allemaal 8 min gemixt
24 cacao poeder er rustg door gedaan tijdens de laatste twee min
bak hem op 180 gr (hetelucht oven) 40 min

heeft er iemand nog een tip

2

Re: iemand nog tips

Ik had er gewoon tijdens de laatste 2 minuten een gesmolten reep chocolade doorheen gemengd en dat ging prima.

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

3 Laatst bewerkt door djehr (19-06-2012 16:05)

Re: iemand nog tips

Voor de funcakemix gebruik je voor iedere halve liter inhoud van je vorm:
1 ei, 7,5ml water en 65 gram mix

De inhoud van je 22 cm vorm is (en dan ga ik even voor het gemak uit van een hoogte van 6 cm) 2,3 liter. Dat is 4,6 halve liters
Normaal zou je in je vorm

1 ei x 4,6 = 4,6 ei (afgerond 5)
7,5 ml x 4,6 = 34,5 ml (afgerond 35)
65 x 4,6 = 299 gram mix (afgerond 300 gram)

Als je chocobiscuit wilt maken kun je 2 dingen doen:
10% van de mix vervangen door cacao en een extra ei toevoegen
of
1/3 van het mix-gewicht aan gesmolten ( en afgekoelde!) chocolade toe te voegen , tijdens de laatste 2 (langzame) minuten, Plus een extra eitje

Dus voor jou zou dat betekenen:
6 eieren
35 ml water
270 gram mix
30 gram cacao

of
6 eieren
35 ml water
300 gram mix
100 gram gesmolten chocolade

*succes*

4

Re: iemand nog tips

dankje wel ga ik dat morgen proberen
ik was uit gegaan van de tabel van het forum
met naturel gaat altijd wel goed kom ik meestal op 7 cm uit of is dat nog laag :)

5

Re: iemand nog tips

ik heb het recept van djehr gebruikt met de gesmolten choco
en hij is prima gelukt
van het weekend zullen we horen of hij smaakte :)