1

Onderwerp: Spoed!!! suiker

hoi hoi!
ik ben nu een taart aan het bakken, maar blijkt dat onze kristal suiker op is  :rolleyes:. de buren waarmee wij het meest contact hebben zijn niet thuis, dus lenen kan ook niet. kan ik de 300 gr kristal suiker vervangen door 300 gr (witte) basterd suiker?

groetjes, Vivian

2

Re: Spoed!!! suiker

Basterd suiker heeft wel een iets andere smaak als kristalsuiker, maar ik (als niet zo heel ervaren bakster) denk dat t wel kan...

3

Re: Spoed!!! suiker

De andere buren zijn geen optie om wat suiker te lenen? ;)

Basterdsuiker is volgens mij wat zoeter en de structuur is anders. Maar je kunt het natuurlijk altijd proberen. Zonder suiker wordt het ook niet wat. :)

Succes

~ Never waste a good crisis... ~

4

Re: Spoed!!! suiker

nou, ik heb er maar gewoon basterd suiker ingegooid :)

helaas is de cake finaal mislukt, maar ik snap niet waarom :(. iig niet door de suiker denk ik zo. heb net foto's gemaakt, zal ik wel even posten.

groetjes, Vivian

5

Re: Spoed!!! suiker

basterd suiker reageert in de oven heel anders dan kristalsuiker. Kristalsuiker kun je wel vervangen door poedersuiker

6

Re: Spoed!!! suiker

Wat djehr zegt. Basterdsuiker bakt heel anders.

7

Re: Spoed!!! suiker

oooh, toch wel  O-)
en ik maar denken: nou ja, poedersuiker is sowieso geen optie. dat had ik namelijk nog genoeg! jammer, maar morgen maar gewoon een biscuit bakken, dat is toch net iets veiliger.

bedankt voor jullie tips, handig voor een volgende keer!

groetjes, Vivian