26

Re: knapperige chocolade

dat pannetje is echt een handige tip!

27

Re: knapperige chocolade

Ik ben geen patissier, ik probeer alleen altijd veel uit met koken en bakken.
Ik ben erg leergierig en kritisch :D

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

28

Re: knapperige chocolade

Ik ben officieel nog leerling ;)

29

Re: knapperige chocolade

ik wil ook altijd alles weten, dus vandaar.
maarja, moet met witte chocolade, dus zo'n zakje lukt dan niet.
heb geen marmeren plaat, wel bakplaat en koelelementen, dus ik hoop dat het lukt.
ga morgen vast oefenen.....

I may not be perfect, but i'm always me

Re: knapperige chocolade

Alleen hoe doe je dan de verharde chocolade op je taart? Is dit makkelijk van die plaat af te halen en kan je het dan gewoon op je taart leggen?

31

Re: knapperige chocolade

Je moet t niet hard laten worden op de plaat alleen goed tableren. En met een bakplaat schiet niet op want die neemt teveel warmte op, kan je net zo goed je aanrecht gebruiken als t steen is... En koelelementen moet je niet gebruiken want dan koelt t te snel af en krijg je klonten... Je kan je beter even inlezen...

32

Re: knapperige chocolade

Simpele manier voor dunne schilfers is, na het tempereren de chocolade op een bakpapier uitstrijken en dan het bakpapier in een koker oprollen en uit laten harden.

Je rolt het bakpapier af en voila...allemaal schilfers ter decoratie.

Kijk maar eens op YT voor de tips&tricks.
Na het tempereren doen ze de chocolade gewoon in de au bain marie op temperatuur houden.

Voor uitleg wie en wat over: couverture, chocolade de temperaturen en de kristallen.
Mooi uitgelegd op deze site http://www.handwerkbonbons.nl/historie.htm
Tja, het is bijzonder :D

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

33

Re: knapperige chocolade

Ik doe de gesmolten chocola in een spuitzak en knip daar een heel klein puntje af.
De chocola moet al behoorlijk afgekoeld en nog net vloeibaar zijn.
dan spuit ik daar strepen over op het biscuit en ook wel eens over de vulling, ongeveer net als bij een vienetta.
Dat is ook lekker knapperig.

34

Re: knapperige chocolade

ik ga zeker YT nog even uitpluizen, plus alle links die ik heb gekregen.
Tja...ook geen stenen werkblad in de keuken dus.
ik moet dus echt even het eea uitproberen wat kan werken.  :rolleyes:

I may not be perfect, but i'm always me

35

Re: knapperige chocolade

Steen is t beste want dat weerkaatst geen warmte. Rvs kan als je weinig chocola hebt anders schiet t niet op want dat wordt wel warm.
En t moet krasvast zijn anders sloop je de boel met je plaatmes...

36

Re: knapperige chocolade

wie heeft er nog een stenen aanrechtblad of grafsteen liggen :D  :D
Kunnen we oefenen O-)  O-)

grapje

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

37

Re: knapperige chocolade

etmc schreef:

Steen is t beste want dat weerkaatst geen warmte. Rvs kan als je weinig chocola hebt anders schiet t niet op want dat wordt wel warm.
En t moet krasvast zijn anders sloop je de boel met je plaatmes...

Hoi,

Toch nog een vraagje. Wat nu als je geen stenen of RVS aanrecht, of marmeren plaat hebt? Betekent dit dan dat je niet kunt tempereren? Of zijn er toch nog andere mogelijkheden?

Gr.
Sandra

38

Re: knapperige chocolade

Dan gaat tableren idd niet lukken. Dan kan je de ent techniek gebruiken... (google)

39

Re: knapperige chocolade

etmc schreef:

Dan gaat tableren idd niet lukken. Dan kan je de ent techniek gebruiken... (google)

Dank je wel, gezocht en gevonden! Lijkt me trouwens niet zo moeilijk om te doen. Klopt dat?

40

Re: knapperige chocolade

Nouja je moet t alsnog goed doen ;)

41

Re: knapperige chocolade

etmc schreef:

Nouja je moet t alsnog goed doen ;)

Je bedoelt de verhoudingen? Of ligt het toch wat ingewikkelder?

42

Re: knapperige chocolade

Je kunt ook naar de bouwmarkt en daar een grote tegel kopen of vragen.
En een marmeren tegel of plaat is ideaal.
Meestal hebben de bouwmarkten wel een geglazuurde tegel die je ook kunt benutten.
Heb ik een hele tijd gebruikt voor ik een marmeren plaat kocht.
Werkt prima om te tableren.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

43

Re: knapperige chocolade

MamaSan schreef:
etmc schreef:

Nouja je moet t alsnog goed doen ;)

Je bedoelt de verhoudingen? Of ligt het toch wat ingewikkelder?

Goede verhouding en goed blijven roeren anders wordt t ook niks..

44

Re: knapperige chocolade

Ik ben dan maar een leek, die erg van choco houdt.
Maar ik heb me laten vertellen dat dat tempereren op een marmeren plaat niet meer wordt geadviseerd i.v.m. De hygiene......
Als je callets koopt t dacht ik niet meer hoeft. En anders een deel smelten en daar ongesmolten doorheen roeren.
Heb een workshop bonbons maken gedaan, maar is al een tijde geleden, dus moet het eens ff in mn papieren terugzoeken.....

45

Re: knapperige chocolade

Raar... Weet ik niks van. Op t werk tableren we ook amper nog want wij hebben gewoon machines...

En callets kan je idd ook enten maar als je ze gewoon smelt en af laat koelen kan je er niks mee..

46 Laatst bewerkt door Annette52 (17-06-2012 08:49)

Re: knapperige chocolade

Wat is er mis met de hygiëne van een marmeren plaat dan?
Dat is steen van de hardste soort en er kan niks in komen.
Het is heel makkelijk en goed te reinigen,dus voor mij onbekend waarom het niet kan.
En de plaat hou ik speciaal voor bakwerk en chocolade beter dus dan je aanrecht gebruiken die altijd benut wordt voor van alles...

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

47

Re: knapperige chocolade

ik doe het veel makkelijker. ga naar de supermarkt en koop een pakje plakkiez http://pronki.com/product/38/Venz-Plakkiez/

doe ik eerst de vulling (bijvoorbeeld caramelbotercreme) in de taart, en daarn leg ik dan deze plakkiez op.
lekker!

48 Laatst bewerkt door chantal1980 (17-06-2012 21:06)

Re: knapperige chocolade

of reuzehagel puur of juist wit. ook lekker en knapperig! maar dan niet teveel doen.

49

Re: knapperige chocolade

Das idd slim en lekker