1

Onderwerp: Banketbakkersroom, hoe lang houdbaar?

Ik gebruik tegenwoordig de kant en klare banketbakkersroom voor mijn workshops en nu heb ik afgelopen woensdag veel te veel gemaakt, heb dat in een luchtvrije doos gedaan, en meestal gooi ik dat uiteindelijk toch weer weg. Nu hebben wij vanavond weer een workshop, en ik vroeg me af of het eigenlijk nog wel bruikbaar is?

2 Laatst bewerkt door chan1985 (15-06-2012 11:36)

Re: Banketbakkersroom, hoe lang houdbaar?

In de koelkast heb ik het max. een week staan.

Anders meteen erna de vriezer in.

3

Re: Banketbakkersroom, hoe lang houdbaar?

ik lees ff mee. dus bbr is langer houdbaar dan bijv slagroom?? ik heb het steeds na 3 dg weggegooid :s  :rolleyes: gelukkig was het wel alleen voor eigen gebruik dus niet zo heel veel ;)

4

Re: Banketbakkersroom, hoe lang houdbaar?

chan1985 schreef:

In de koelkast heb ik het max. een week staan.

Anders meteen erna de vriezer in.

En doe je het dan nog in een taart die bijv pas in 2 dagen helemaal opgaat  :think:

5

Re: Banketbakkersroom, hoe lang houdbaar?

jep, en dit ging prima.

Maar zoals ik vaak hoor, dat je slagroomvulling niet in de vriezer mag stoppen.
Ik heb toch een keer geprobeerd met een taartje en die 3 maanden in de vriezer gedaan. Toen 1 dagje laten ontdooien in de koelkast en daarna opgegeten, en het was nog steeds lekker.

Je moet het gewoon uitproberen, voor eigen gebruik dan he, dan kom je er vanzelf achter

6

Re: Banketbakkersroom, hoe lang houdbaar?

Volgens etmc hier op het forum moet je bbr hetzelfde behandelen als slagroom

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

7

Re: Banketbakkersroom, hoe lang houdbaar?

Ik heb het altijd weggegooid...maar had het dus nog best wel kunnen gebruiken als ik de reacties lees.