1

Onderwerp: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

ik ga meringebotercreame maken...heb het pas nog gemaakt...maar ik weet het ff niet meer...
ik gebruik eiwitpoeder...
ik heb een tabelletje dat 1 eiwit 5gr eiwitpoeder is
ik gebruik het recept van Tartacadabra http://tartacadabra-recepten.blogspot.n … creme.html
daar staat 140gr eiwit...maar hoe zit dat nu dan ook alweer met de eiwitpoeder...
doe ik het goed als ik dit aan houd??
20gr. eiwitpoeder met 120ml water
280gr suiker
280gr roomboter

ben het ff kwijt,vandaar deze vraag!!

alvast bedankt

meer van mijn creaties zien?like mijn facebook pagina!
http://www.facebook.com/#!/taartentamara

2

Re: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

klopt alleen ik gebruik wel wat meer boter is ie niet zo zoet en wat steviger 350 gr  maar dit kan ook hoor

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

3

Re: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

ja klopt zo helemaal, ik doe ook altijd 1,2,2 en pas voor het eerst gele room er door heen gedaan ( op het end) zooooo lekker!

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

4

Re: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

Vraagje,  :D
Klop je dan eerst het eiwitpoeder met het water (koud/ lauw?) samen voordat je deze toevoegt aan het boter suiker mengsel?

5

Re: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

Ik doe altijd: eiwitten + water mengen. Dan suiker. 10 minuten (minstens) mixen. Stukjes boter erbij op lage snelheid en dan op hoge snelheid nog even tot het goed is. (De boter opgenomen is)

Groetjes,
Marieke

6

Re: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

ik meng de poeder met t water laat dit een uurtje staan roer het goed door en doe het dan door een zeef
weeg de suiker af in een rvs kom en voeg t eiwit toe verwarm dit al roerende au bain marie tot 70 graden en klop het dan koud minimaal 12 min voeg dan al kloppend de boter beetje bij beetje toe
zo word hij mooi luchtig en stevig

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

7

Re: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

Super dank jullie wel!!! :o

8 Laatst bewerkt door Valiant (13-06-2012 20:05)

Re: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

Ik gebruik merengue-poeder van *welk merk ook al weer?* Gewoon in de taartenwinkes te krijgen  :lol:
Superhandig! 20 gr poeder, 120 water, 280 suiker en 560 suiker!l (exact moet ik t even nakijken  O-) )

9

Re: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

is er trouwens een schema over eiwitpoeder? hoe veel water moet er bijvoorbeeld per zo veel poeder bij?

10

Re: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

het is 10 gram poeder met 60 ml afgekoeld gekookt water, een uur laten staan en dan is het goed.

en dit is ook erg handig
http://www.youtube.com/watch?feature=pl … BBoRMWcfNc

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

11

Re: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

coconuts schreef:

ik meng de poeder met t water laat dit een uurtje staan roer het goed door en doe het dan door een zeef
weeg de suiker af in een rvs kom en voeg t eiwit toe verwarm dit al roerende au bain marie tot 70 graden en klop het dan koud minimaal 12 min voeg dan al kloppend de boter beetje bij beetje toe
zo word hij mooi luchtig en stevig

ik doe het ook op deze manier!!

meer van mijn creaties zien?like mijn facebook pagina!
http://www.facebook.com/#!/taartentamara

12

Re: meringebotercreame...wil wij mij ff een handje opweg helpen...

Bedankt allemaal,mijn geheugen is weer opgefrist!!
ik ga het nu ook ff direkt op papier zetten!!hahah,wel net zo handig!!

meer van mijn creaties zien?like mijn facebook pagina!
http://www.facebook.com/#!/taartentamara