1

Onderwerp: botercreme....te zoet!

Ik gebruik altijd merenquebotercreme om af te smeren. Nu kan je ook een vulling van botercreme maken maar ik vind de botercreme hiervoor te zoet. Heeft iemand hiervoor een oplossing?

Ik gebruik overigens 140 gr. vers eiwit en 280 gram boter en suiker. (1-2-2)

Alvast bedankt!!!!!

Snoep verstandig....maak een taart, geef hem weg en.......blijf zelf op gewicht! :)

2

Re: botercreme....te zoet!

Ik vind de bc mix van funcakes erg lekker als vulling, evt met een smaakje  :Y

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

Re: botercreme....te zoet!

gejo schreef:

Ik gebruik altijd merenquebotercreme om af te smeren. Nu kan je ook een vulling van botercreme maken maar ik vind de botercreme hiervoor te zoet. Heeft iemand hiervoor een oplossing?

Ik gebruik overigens 140 gr. vers eiwit en 280 gram boter en suiker. (1-2-2)

Alvast bedankt!!!!!

Je kunt je MBC die je voor afsmeren gebruikt (zeker de 1:2:2) toch gewoon als basis voor een vulling gebruiken i.p.v. BC?

4

Re: botercreme....te zoet!

Bedankt voor jullie reacties....

@ mieperdepiep. Ik was niet erg duidelijk maar ik gebruik ook de MBC voor de vulling hoor!  :D  Maar vind het eigenlijk veel te zoet. Terwijl ik toch echt een zoetekauw ben  :9  :P

Snoep verstandig....maak een taart, geef hem weg en.......blijf zelf op gewicht! :)

5

Re: botercreme....te zoet!

Maak een wittechocolade boter ganache creme

Dan heb je nodig,
250 cc slagroom verwarmen
Daarin 250 gram witte chocolade oplossen.
Af laten koelen tot lauw.
250 gram zachte roomboter los roeren.
De lauwe slagroom chocomengsel erdoor draaien (10 min)

Hierdoor kun je ook smaken doen zoals vruchten ,noten of likeur.
Maar het is wel minder zoet dan de gewone botercreme.
Succes.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

6

Re: botercreme....te zoet!

dan doe je er wat meer boter bij doe ik ook
ik maak m 1-2-2 1/2

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

7

Re: botercreme....te zoet!

Kun je met die witte choco ganache botercreme ook afsmeren?

I may not be perfect, but i'm always me

8

Re: botercreme....te zoet!

Jazeker, dat doe ik heel vaak en is erg lekker ook.
Je kunt de choco wit ook vervangen door melk of puur ook lekker.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

9

Re: botercreme....te zoet!

Dank je wel.
Ik moet nml taartjes maken het weekend met chocolade ganache, wit en melk.
Maar ik vind botercreme daar geen goeie combi bij, vandaar mijn vraag.

Groetjes

I may not be perfect, but i'm always me

10

Re: botercreme....te zoet!

Bedankt voor jullie reacties! Ik ga de gegeven opties zeker een keer uitproberen.

groetjes!!! ;)

Snoep verstandig....maak een taart, geef hem weg en.......blijf zelf op gewicht! :)

11

Re: botercreme....te zoet!

1-2-3 gebruiken? Ik gebruikt altijd deze verhouding, maar je voegt extra boter toe en net zoveel suiker, dat moet het iets afzwakken....

12

Re: botercreme....te zoet!

Warren brown's recept voor Italiaanse meringue botercreme heeft minder suiker:
http://www.food.com/recipe/mr-browns-it … eam-217454

5 eiwitten= 150 gr eiwit, 450 gr boter, 200 gr suiker voor smelten tot hete suikersiroop, 50 gram suiker voor mee mixen met de eiwitten zodra ze wit luchtig zijn. + smak toevoegen.

Deze is voor afsmeren echt heel mooi in balans, voor een vulling zou ik 300 gram boter gebruiken.

13

Re: botercreme....te zoet!

Dank jullie wel!   :9  :P

Snoep verstandig....maak een taart, geef hem weg en.......blijf zelf op gewicht! :)

14

Re: botercreme....te zoet!

Botercreme mixen met banketbakkersroom, ook heerlijk

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

15

Re: botercreme....te zoet!

JPS schreef:

Botercreme mixen met banketbakkersroom, ook heerlijk

Zekers weten, doe ik ook heel vaak.
Bcm maken en bbr maken en dan door elkaar met eventueel een smaakje (patidess)
Heerlijk en veel minder boter in de vulling op deze manier.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

16

Re: botercreme....te zoet!

JPS schreef:

Botercreme mixen met banketbakkersroom, ook heerlijk

Zekers weten, doe ik ook heel vaak.
Bcm maken en bbr maken en dan door elkaar met eventueel een smaakje (patidess)
Heerlijk en veel minder boter in de vulling op deze manier.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

17

Re: botercreme....te zoet!

JPS schreef:

Botercreme mixen met banketbakkersroom, ook heerlijk

Zekers weten, doe ik ook altijd.
Bcm maken, bbr maken en dan door elkaar mengen, eventueel een smaakje (patidess).
Heel lekker en veel minder boter gebruikt  ;)

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

Re: botercreme....te zoet!

Annette52 schreef:

Maak een wittechocolade boter ganache creme

Dan heb je nodig,
250 cc slagroom verwarmen
Daarin 250 gram witte chocolade oplossen.
Af laten koelen tot lauw.
250 gram zachte roomboter los roeren.
De lauwe slagroom chocomengsel erdoor draaien (10 min)

Hierdoor kun je ook smaken doen zoals vruchten ,noten of likeur.
Maar het is wel minder zoet dan de gewone botercreme.
Succes.

Is dit ook in te vriezen?

De aanhouder wint!

19 Laatst bewerkt door Annette52 (23-02-2013 17:35)

Re: botercreme....te zoet!

Jazeker! Als je het weer wilt gebruiken avond tevoren uit de vries en op kamertemperatuur brengen.Dan is het vaak nog te hard.
Ik zet het dan even in een kom in pan met heet water(au bain marie)
tot het weer zacht is, zeker niet gesmolten!Dan nog even een minuut of 5 opkloppen en je product is weer tip top te gebruiken.
Succes. Annette

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

20

Re: botercreme....te zoet!

ik lees ff mee