1

Onderwerp: Rolbare chocolade, welke glucose?

Ik wil graag rolbare chocolade maken. Nu las ik ergens dat voor de vloeibare glucose ook wel een flesje vloeibare natrena wordt gebruikt. Maar dit is toch niet hetzelfde?  :/
Is het zelf maken van vloeibare glucose goed te doen?

Re: Rolbare chocolade, welke glucose?

ik lees mee

3

Re: Rolbare chocolade, welke glucose?

Natrena is idd iets heel anders. Geen idee of je het kan gebruiken. Kan me er niet zo veel bij voorstellen.

Vloeibare glucose kan je zelf maken door 1 deel dextrose op 1 deel water te koken. Paar minuutjes laten pruttelen. Evt. bewaren in een afgesloten potje. Enige nadeel is dat als je het wat langer wilt bewaren het gaat kristalliseren. Dan kan je het nog wel even verwarmen in de magnetron, maar uiteindelijk niet te vaak. Niet superveel op voorraad maken dus.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Rolbare chocolade, welke glucose?

Vloeibare glucose is ook te koop in potjes van Wilton. Mocht het niet lukken  om zelf te maken.

Let's have Fun with Cakes! www.funwithcakes.be
Exclusief verdeler van de Annelies Van Tessel producten.

5

Re: Rolbare chocolade, welke glucose?

taart-en-cupcakes-groen schreef:

ik lees mee

Het topic is bijna 2 jaar oud.... ;)

Ik zou ook de kant en klare versie van Wilton gebruiken boven het zelf maken, maar dat is vooral gemakzucht en/of zelfkennis in mijn geval.....  :cool:  :lol:

6 Laatst bewerkt door Mirjam5 (12-06-2012 08:28)

Re: Rolbare chocolade, welke glucose?

krijg nou wat...... was me helemaal niet opgevallen!! Nou ja, toch nog antwoord dan... :+

Is af en toe uppen toch nog ergens goed voor :lol:

If life gives you lemons, make lemoncurd.