1

Onderwerp: Eieren opkloppen voor biscuit

In het recept dat ik volg ( van deze site) staat dat je de eieren moet opkloppen totdat er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan. Deze massa moet deze er dan uitzien zoals op de foto bij het recept of?

Recept: http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2/Basisbiscuit/

2

Re: Eieren opkloppen voor biscuit

gedurende 10 minuten eieren + suiker opkloppen... en daarna de bloem erdoorheen spatelen

3

Re: Eieren opkloppen voor biscuit

klopt je kan het ook zo zien.

je haald de garde van je mixer en maak boven je beslag 8 vormpjes.

blijf het beslag wat nog aan je garde zat lichen op de beslag dan is die goed zak die gelijk weg of vloeit die dan is die nog niet luchtig genoeg.

let wel op als je de bloem door spatelt dat je dat rustig doet anders sla je al je lucht er uit en krijg je geen mooi kapsel. en let er op dat al je bloem weg gespatelt is anders krijg je na het bakken klontjes.

4

Re: Eieren opkloppen voor biscuit

mistique schreef:

gedurende 10 minuten eieren + suiker opkloppen... en daarna de bloem erdoorheen spatelen

het kan ook langer dan 10 minuten zijn dus de methode van beerr is beter dan je timer zetten

5

Re: Eieren opkloppen voor biscuit

klopt lich er aan of alles op huiskamer tempratuur is en elke mixer is toch anders

6

Re: Eieren opkloppen voor biscuit

Maar dat is niet bij de mix toch/?!

if youre happy and you know it clap your hands

7

Re: Eieren opkloppen voor biscuit

Nee of je moet echt een crappy mixer hebben

Re: Eieren opkloppen voor biscuit

Bedankt voor de info.. Heb de tip van beerr uitgeprobeerd en het is een prachtig baksel geworden :D.