1

Onderwerp: Help..! Ruzie met mn fondant!!

Hallo allemaal!

Normaal gesproken werk ik met marsepein, maar nu heb ik een opdracht voor een bruidstaart waar ze vroegen om fondant!
Ik heb satin ice gekocht maar kan iemand mij vertellen hoe ik de fondant het mooiste en het strakste om de taart maak?
Ik heb de taart afgesmeerd met bc van funcakes.. Nu staat hij in de koelkast  een beetje 'uit te harden'.. om hem vervolgens straks nog gladder te maken!
Ik heb ook gelezen dat je het beste eerst marsepein onder de fondant doet... iemand ervaring?

Please wat tips voor een strakke mooie taart!

Groetjes Kinna uit Woerden!

Re: Help..! Ruzie met mn fondant!!

Ik werk altijd met fondant, en vindt marsepein n crime! Ik gebruik altijd botercreme 1:1, omdat je dan minder risico loopt op smelten van je fondant. Al begrijp ik dat het bij veel mensen goed gaat, durf ik dat risico niet te nemen.
Je hoeft geen marsepein onder je fondant te doen, weet ook niet hóe dat moet.
Fondant uitrollen op je mat en net als marsepein over je taart leggen en dan smootheren. Niet te veel naar onder trekken/smootheren want dan heb je kans op scheuren bij de rand. Eigenlijk het zelfde als bij marsepein, maar ja....succes!!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

3

Re: Help..! Ruzie met mn fondant!!

Esther161068 schreef:

Ik werk altijd met fondant, en vindt marsepein n crime! Ik gebruik altijd botercreme 1:1, omdat je dan minder risico loopt op smelten van je fondant. Al begrijp ik dat het bij veel mensen goed gaat, durf ik dat risico niet te nemen.
Je hoeft geen marsepein onder je fondant te doen, weet ook niet hóe dat moet.
Fondant uitrollen op je mat en net als marsepein over je taart leggen en dan smootheren. Niet te veel naar onder trekken/smootheren want dan heb je kans op scheuren bij de rand. Eigenlijk het zelfde als bij marsepein, maar ja....succes!!

Dank je wel! Ga het zo proberen!

4

Re: Help..! Ruzie met mn fondant!!

Esther161068 schreef:

Ik werk altijd met fondant, en vindt marsepein n crime! Ik gebruik altijd botercreme 1:1, omdat je dan minder risico loopt op smelten van je fondant. Al begrijp ik dat het bij veel mensen goed gaat, durf ik dat risico niet te nemen.
Je hoeft geen marsepein onder je fondant te doen, weet ook niet hóe dat moet.
Fondant uitrollen op je mat en net als marsepein over je taart leggen en dan smootheren. Niet te veel naar onder trekken/smootheren want dan heb je kans op scheuren bij de rand. Eigenlijk het zelfde als bij marsepein, maar ja....succes!!

Dank je wel! Ga het zo proberen!