1

Onderwerp: mona boordevol appeltaartyoghurt

heeft iemand deze weleens gebruikt als vulling? ik las dat je er slagroom en gelatine doorheen moet doen. maar hoeveel van beide? als ik het goed begrijp week je dan eerst de gelatineblaadjes in koud water, daarna oplossen in warm water, af laten koelen tot kamertemperatuur en dan door de yoghurt doen en dan slagroom erbij en dan in de koelkast (en hoe lang totdat hij stijf wordt)? en wordt hij dan echt dik en dus je biscuit niet nat?
heeft iemand ook ervaring met de patidess appeltaart en dan door de slagroom? wordt dit net zo lekker of lekkerder en hoeveel gebruik jij dan? en wat doe je erbij als combi? mij lijkt abrikozenjam wel lekker.
hoop dat iemand tips heeft, bedankt alvast!

2

Re: mona boordevol appeltaartyoghurt

Je moet de gelatine idd in koud water weken, en dan met aanhangend vocht verwarmen op het vuur tot de gelatine helemaal gesmolten is. Dan van het vuur halen en door je yoghurt roeren. Dit laten staan, wordt dan stijf.
De hoeveelheid gelatineblaadjes moet je even lezen op de verpakking van de blaadjes, daar staat vlgs mij op hoeveel blaadjes per hoeveelheid...vlgs mij iets van 5 blaadjes op 300gr

Ik heb nog niet zo lang geleden een appelvulling gecombineerd met zwitserse room, en dat was erg lekker.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

3

Re: mona boordevol appeltaartyoghurt

Bianca1969 schreef:

Je moet de gelatine idd in koud water weken, en dan met aanhangend vocht verwarmen op het vuur tot de gelatine helemaal gesmolten is. Dan van het vuur halen en door je yoghurt roeren. Dit laten staan, wordt dan stijf.
De hoeveelheid gelatineblaadjes moet je even lezen op de verpakking van de blaadjes, daar staat vlgs mij op hoeveel blaadjes per hoeveelheid...vlgs mij iets van 5 blaadjes op 300gr

Ik heb nog niet zo lang geleden een appelvulling gecombineerd met zwitserse room, en dat was erg lekker.

bedankt voor je reactie! dat lijkt me inderdaad ook een lekkere combi  :P