1

Onderwerp: Hoeveel ??

hoi hoi

Even een vraagje. Ik moet ganache maken voor een ronde taart 25 cm
Ik vul mijn taarten altijd met 3 kleien laagjes ( tip nr. 4)
Hoeveel slagroom/chocolade heb ik dan ongeveer nodig??

Wie kan/wil mij helpen???

2

Re: Hoeveel ??

Ik heb geen idee, maak gewoon lekker veel, weet je zeker dat je genoeg hebt, en de rest eet je lekker als toetje  :9

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: Hoeveel ??

Met 250g chocolade moet je wel toekomen.

Ik weet niet welke verhoudingen je gebruikt, maar ik doe hetvolgende:
- witte chocolade 3 delen met 1 deel room
- melk chocolade 2 delen met 1 deel room
- fondant chocolade 1 deel met 1 deel room

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

Re: Hoeveel ??

Marie-Popo schreef:

Met 250g chocolade moet je wel toekomen.

Ik weet niet welke verhoudingen je gebruikt, maar ik doe hetvolgende:
- witte chocolade 3 delen met 1 deel room
- melk chocolade 2 delen met 1 deel room
- fondant chocolade 1 deel met 1 deel room


Ik maak mijn ganache altijd wel 1:1
Ik heb nu 600ml slagroom met 600gr chocolade gemengd en dat ga ik nu ieder half uur roeren en wanneer het koud is dan klop ik het met de mixer stijf en smeren maar :)

Volgens mij heb ik nu wel teveel , maar beter teveel dan te weinig

5

Re: Hoeveel ??

Is het ganache om te vullen?

Om af te smeren hoef je die niet op te kloppen.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

Re: Hoeveel ??

Marie-Popo schreef:

Is het ganache om te vullen?

Om af te smeren hoef je die niet op te kloppen.


Het is om te vullen én om af te smeren maar de taart staat inmiddels al gemaakt en wel in de koelkast en voor het afsmeren heb ik de opgeklopte gebruikt maar dat is goed gegaan. Hij ziet er mooi en strak uit :)