1

Onderwerp: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

Via de zoekfunctie wel een en ander gevonden, maar niet helemaal het volgende:

Mijn vierkante springvorm sluit niet goed aan dus "lekt" aan de onderkant, iig. als ik er water in doe.

Is biscuit van dlt voldoende dik om er in te blijven of moet ik ook nog bakpapier over de bodem leggen (zijkanten doe ik in elk geval)? Normaal gebruik ik gewone hoge bakpannen.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt.

2

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

Ik denk dat veel springvormen water lekken. maar volgens mij is biscuit dik genoeg hoor. IK zou hem rustig gebruiken.

Groetjes Gerien

3

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

biscuit is als je het lang genoeg hebt geklopt zo dik als slagroom.
Dus denk dat dat goed zou moeten gaan hoor....

4

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

Is bij mij nog nooit mis gegaan  :)

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

Bij mij is het ook nog nooit mis gegaan. Ik maak de randen wel hoger met bakpapier zodat het lekker hoog kan worden.

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

6 Laatst bewerkt door Esmaatje (04-06-2012 16:58)

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

Oke, bedankt! Dan waag ik het er op. De biscuit van dlt is goed dik inderdaad. En zijkanten wat ophogen doe ik inderdaad.

Het is voor de dochter van een vriendin dus er ligt iets meer druk op  ;)

7

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

Ik doe alleen de bodem met een klein opstaand randje voorzien van bakpapier.

Dus een vel bakpapier op de bodem, wat over is aan de zijkanten in de hoek vouwen en naar boven laten steken.
Gaat altijd goed.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

8

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

ireen123 schreef:

Ik doe alleen de bodem met een klein opstaand randje voorzien van bakpapier.

Wanneer ik dat doe stroomt mijn springvorm over. Mijn bakpannen zijn 7 cm hoog en mijn springvorm maar 5. Vaak gebruik ik meer mix dan wat in de tabellen staat zodat mijn biscuit 7-8 cm hoog wordt  :Y

9

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

ik klem altijd een bakpapiertje tussen de bodem en verhoog de ring ook nog eens. nog nooit geen problemen gehad

10

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

Heb met een paar springvormen wel dat ze lekken..
Maar zorg dat ik wanneer ik het beslag erin giet hij gelijk de oven in kan en achteraf zie je er niks van:)

11

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

Mijn vierkante springvormen (Xenos) lekken ook. Ik leg een stuk bakpapier op de bodem en klem dat vast. Niets meer aan de hand. :)

~ Never waste a good crisis... ~

12

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

Bij mij lekt het nooit!

groetjes Wilma

13

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

Esther68 schreef:
ireen123 schreef:

Ik doe alleen de bodem met een klein opstaand randje voorzien van bakpapier.

Wanneer ik dat doe stroomt mijn springvorm over. Mijn bakpannen zijn 7 cm hoog en mijn springvorm maar 5. Vaak gebruik ik meer mix dan wat in de tabellen staat zodat mijn biscuit 7-8 cm hoog wordt  :Y


Handig is als je naar de inhoud van je bakpan/springvorm kijkt.
Dan loop het niet over :)

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

14

Re: biscuit in springvorm, loopt dat er uit?

Ik gebruik altijd springvormen, van verschillende merken, ook xenos.
Deze verhoog ik met bakpapier en verder niks.
Ik vul ze nml ook altijd met meer dan op de tabel staat, omdat ik dan hogere taarten heb.
Gaat altijd goed, dus gewoon proberen!

Succes

I may not be perfect, but i'm always me