1

Onderwerp: chocolademallen

Hallo iedereen!
Ik zou graag eens pralines maken!
maar ik heb geen idee welke chocolademallen ik het beste kan gebruiken
zijn flexibele mallen handig? of zijn de pastieken beter?

Re: chocolademallen

Ik heb net bij de Action van die siliconen mallen gehaald (hele leuke, met tasjesvorm en hartjes). Daar ga ik het mee proberen, maar ik lees even met je mee wat de experts aanraden :D

3

Re: chocolademallen

Ik raad siliconen af als je iets gevulds wilt maken, je moet t er dan uitdrukken en de kans dat je ze dan kapot drukt is best groot.

4

Re: chocolademallen

Ik heb die van de action ook en heb ze nu voor de 3e keer gebruikt.
Als je ze goed laat uitharden en niet te hard uit de mal drukt blijven ze heel.
Het vergt wel een hoop geduld om de vulling er netjes in te krijgen.
Die mal met de tasjes/waaiers etc heb ik ook, maar die kun je eigenlijk alleen maar gebruiken bij een vloeibare vulling. Een wat stevige vulling vind ik erg lastig om er netjes in te krijgen.