1

Onderwerp: Champagnecreme

Hallo!

Ik weet dat smaken verschillen, maar watvoor champagnecreme vind jij het lekkerst of gebruik jij het meest voor bruidstaarten?
Het recept hier van de site( met champagne, eidooiers en gelantine etc.) of liever botercreme met patidess?
Heb zo'n potje gekocht, maar vind het erg stinken(ja, het is een concentraat, ik weet het! :+  )
En waar kan je het het beste mee combineren?
Ik lees vaak verse frambozen, maar kan het ook met frambozen uit de diepvries of wordt het dan te nat ofzo?
We trouwen in september, dus ik heb nog even de tijd om te proberen, maar wat tips vooraf leek mij toch wel handig!
Alvast bedankt!

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

2

Re: Champagnecreme

Ik gooi altijd gewoon bubbelwijn door mijn botercreme tot het goed smaakt...

3

Re: Champagnecreme

Gebruik je dan botercreme mix of 1 op1 ?

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

4

Re: Champagnecreme

Een variant op botercreme extra. 1:1 gebruik ik echt nooit en de mix ook niet want ik kan t ook gewoon maken  ;)

5

Re: Champagnecreme

je kunt ook instant roompoeder aanmaken met champagne, dit bij opgeklopte boter voegen en poedersuiker naar smaak.

6

Re: Champagnecreme

Ik heb nog nooit botercreme extra gemaakt, gaan we dat ook eens proberen.
Wat bedoel je met een variant? Wat doe jij anders dan?
@essusweets: Bedoel je gewoon puddingpoeder?

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

7

Re: Champagnecreme

hier ook wat extra info  ;)  http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=140016

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: Champagnecreme

:thumb:

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

9

Re: Champagnecreme

Het recept van de site moet zeker in de koelkast bewaard worden??
Ik denk dat het dan toch de bc mix of bc extra word.
En waar combineer ik dit mee?
Weet iemand of dit ook lekker is in cake met icing?

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

10

Re: Champagnecreme

Iemand??  :)   :o

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

11

Re: Champagnecreme

:think: Alleen icing?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

12

Re: Champagnecreme

Katja1604 schreef:

Ik heb nog nooit botercreme extra gemaakt, gaan we dat ook eens proberen.
Wat bedoel je met een variant? Wat doe jij anders dan?
@essusweets: Bedoel je gewoon puddingpoeder?

ja 70 gram dr oetker gele roompoeder bijv met 180 gram champagne, 60 - 80 gram poedersuiker en 250 gram boter

13

Re: Champagnecreme

Carien schreef:

:think: Alleen icing?

Ik heb vorig jaar een wilton-cursus gedaan en wilde daar graag iets mee doen, vandaar dat ik me afvraag of dat bij champagnecreme past.
(of begrijpen we elkaar nu verkeerd? :think:  )

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

14

Re: Champagnecreme

Weet iemand wat er bij de champagnecreme past?

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

15

Re: Champagnecreme

Katja1604 schreef:

Weet iemand wat er bij de champagnecreme past?


Frambozenjam of frambozenmousse :P

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

16 Laatst bewerkt door Carien (10-06-2012 19:46)

Re: Champagnecreme

we begrepen elkaar bijna goed, ik ging uit van royal icing  :s  :o  vandaar dat ik wat raar vond ;)

Bij champagne idd frambozen, maar ook perzikken kan prima :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

17

Re: Champagnecreme

Hmmm, perzikken klinkt idd errug lekker.

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja