1

Onderwerp: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Als ik mijn taarten versier, gebruik ik veel poedersuiker, omdat anders het fondant plakt aan mijn roller. Het nadeel is wel dat na de tijd mijn hele tafel plakt, en ik hem soms wel meer dan 4 x moet schoonmaken omdat hij dan alsnog plakt. Ik gebruik mijn eettafel ervoor zodat ik veel ruimte heb, maar ik heb die ook nodig voor andere dingen. En ik vind het behoorlijk irritant worden dat als ik hem heb schoongemaakt met water of allesreiniger dat hij daarna dan nog niet schoon is. :nooo

Wie heeft er tips voor mij, hoe ik het beter kan doen?

2

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Tagelzeil gebruiken, dan heb je in principe zelfs geen poedersuiker meer nodig. Of de bureaumat van Ikea.
Poedersuiker was bij mij een lopende rekening maar nu gebruik ik heel af en tor wat maizena bv voor tappits ofzo.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

3

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Ik zou sowieso niet op de eettafel werken en er idd een zeil onder doen

4

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Ik smeer op mijn aanrecht criso tegen het plakken. Het is dan altijd vrij snel weer schoon.

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Ik werk altijd aan de eettafel, waarom niet? Ik gebruik de ikeamat...en crisco, veel fijner dan poedersuiker!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

6

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Ik werk ook altijd op een tafelzeil. Kun je in de blokker ofzo aan de lopende meter kopen, werkt lekker gemakkelijk

7

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Ik werk ook gewoon op mijn eettafel omdat dit mijn grootste 'werkplek' is. Wat ik wel heb gedaan, is een grote mdf-plaat (1 cm dik) bekleed met tafelzeil. Is mijn eigen non-stick board  :lol: . Gebruik dus nooit poedersuiker, soms wel crisco...

8

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Ik gebruik ook de eettafel, maar nooit poedersuiker of crisco.
Ik heb bij hele grote dingen een doorzichtig tafelzeil van de markt en de ikea bureau mat, t'is zo weer opgeruimd zonder geklieder.

Christine.

9

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

hoe groot is die ikeamat? formaat van placemat?

ik heb er een keer een plastictafelkleed over gelegt maar wanneer ik mijn fondant ga uitrollen gaat het zeiltje mee, wat niet praktisch is.

wat is crisco?

10

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

de onderlegger van ikea is echt heel fijn!!!
Groter dan een placemat.

Crisco is een soort vet.

11

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Ik heb eens bij de ikea zo'n onderlegger gezien, gehoord van het forum een blauwige met vormpjes erop enz, maar die was miskien iets groter dan een placemat

Gebruik je crisco alleen voor het niet plakken aan de rolstok of kan je het ook ergens anders voor gebruiken?

12

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

.ikea.com/nl/nl/catalog/products/66703500/

even www voor de link zetten en je hebt de bureau onderlegger, 65 x 45 cm dus groter dan een placemat.

Christine.

13

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

heb je ze ook 1 bij 1 meter?

en wat is een andere optie?

14

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Die van de Ikea is er maar in 1 maat.

Er bestaat nu ook The Mat. Misschien is dat iets voor je?
sweetwise.com/mat-featured-product/the-mat.html

En anders toch gewoon tafelzeil!

Liefs, Zanoni

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Ik had ooit tafelzeil waar de afbeelding van afgaf...allemaal zwarte figuren op mijn fondant. Sinds toen gebruik ik alleen maar de mat van ikea.

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

16

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Esther161068 schreef:

Ik had ooit tafelzeil waar de afbeelding van afgaf...allemaal zwarte figuren op mijn fondant. Sinds toen gebruik ik alleen maar de mat van ikea.

Daarom gebruik ik, en vele met mij denk ik, een transparant tafelzeil  ;)

17

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Esther68

das toch zo'n doorzichtige iets dikkere die je bij de Blokker kan kopen?

18

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

chan1985 schreef:

Esther68

das toch zo'n doorzichtige iets dikkere die je bij de Blokker kan kopen?

Ja, klopt  :Y . Die koop je per meter en hangt op zo'n rol.

19

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

heb hem al in huis, maar das voor de kids als ze gaan knutselen aan tafel.
Dan ga ik hem nog ma een keer kopen en dan nu voor de taarten.
Dankjewel

Want elke keer die verrekte tafel schoonmaken wordt ik ook moe van

20

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Ik denk dat het een combinatie is van het materiaal van je tafel met de poedersuiker want ik gebruik het altijd op mijn aanrecht een hele lading maar met schoonmaken heb ik echt geen problemen hoor.
Eerst met een doekje het restant weghalen en daarna met heet water en als laatste even mijn hele keuken met allesreiniger.
Crisco moet je toch ook met heet water reinigen want dat ik vet en lijkt mij alleen maar moeilijker schoonmaken...

Hopelijk werkt die mat bij je.

It's just a piece of cake

21

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

ik ga eerst voor de tafelzeil doorzichtige die je bij de blokkker kan kopen. Die is toch wat goedkoper, en proberen om minder poedersuiker te gebruiken.

Wat is eigenlijk beter poedersuiker of crisco?
En welke is goedkoper?

Anders kan ik altijd nog de mat van de ikea kopen

22

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

chan1985 schreef:

ik ga eerst voor de tafelzeil doorzichtige die je bij de blokkker kan kopen. Die is toch wat goedkoper, en proberen om minder poedersuiker te gebruiken.

Wat is eigenlijk beter poedersuiker of crisco?
En welke is goedkoper?

Anders kan ik altijd nog de mat van de ikea kopen

van poedersuiker heb je best veel nodig, dus hoewel het in aankoop goedkoper is, denk ik dat je op termijn duurder uitkomt.
van crisco heb je echt maar een heel klein likje nodig - nadeel is wel dat als je de lap omdraait op je taart, de bovenkant dus wat vettig is en dat gaat minder goed om te smootheren.
Dus het tafelzeil of de ikea mat blijven toch wel de beste oplossing.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

23

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

kneed je crisco door de suikerpasta of gebruik je dat enkel op je oppervlak?
Hoe vermijd je dat je fondant scheurt tijdens het bekleden?

24

Re: Hoe voorkom ik dat mijn tafel blijft plakken???

Pink_lady schreef:

kneed je crisco door de suikerpasta of gebruik je dat enkel op je oppervlak?
Hoe vermijd je dat je fondant scheurt tijdens het bekleden?

crisco smeer ik op het oppervlak

er zijn al heel wat topics geweest over het bekleden en misschien kan je die even opzoeken + de FAQ
filmpjes op youtube kan je ook vinden

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com