1

Onderwerp: mijn 1e taart en een paar vraagjes

Zo... de halve middag bezig geweest aan mijn allereerste taart (op gewone appeltaart e.d. na dan!

Ik vond het wel spannend hoor! Je hebt het allemaal niet één, twee, drie klaar. Veel komt er bij kijken, maar wel leuk.

Ik had alleen wat probleempjes.
1. de bekleding van de taart (had een flinke plak rolfondant uitgerold) kreeg ik er redelijk strak en netjes overheen. Maar bij de hoeken (vierkante taart) hield ik teveel over. Kon ik wel gaan snijden, maar daar wordt het denk ik ook niet mooier van. Hoe kan ik dit oplossen?
En ik heb de overtollige fondant onder de taart gevouwen, ipv afsnijden. Zijn er meer die dat doen?

2. De marsepijn waarmee ik roosjes maakte was erg plakkerig. Is dit normaal? Ligt het aan het merk en is er een oplossing? Want ik kon amper dingetjes maken.

3. Grootste probleem... ik ben dus echt niet creatief he! Ik denk dat ik in de toekomst maar kopieën ga maken.... Gelukkig had ik ook nog wat gesuikerde vormpjes!

Al met al ben ik redelijk tevreden.

Hoe bewaar ik de taart? Ik heb het gevoel dat bij de botercréme (en marsepein) die ik gebruikte om alles vast te zetten, uithard in de koelkast. Maar ik geloof dat je bijvoorbeeld fondant niet in de koeling mag bewaren?

Groetjes Sanne.

2 Laatst bewerkt door hilda55 (01-06-2012 22:36)

Re: mijn 1e taart en een paar vraagjes

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=169809

In dit topic wordt precies verteld hoe je de taart moet verwerken.

Ik bewaar mijn fondant en marsepein afgesloten in een goed sluitend bakje in mijn kelder.

Je taart zet je in een doos in de koelkast. De botercreme wordt inderdaad hard, maar dat had al eerder moeten gebeuren (zie de how to).

Leuk dat je in elk geval zelf tevreden bent met het resultaat. Heb je hem ook geshowd in de rubriek?

3

Re: mijn 1e taart en een paar vraagjes

hallo,

1, een 4 kant taart is moeilijker dan een ronde. Je hebt het jezelf niet gemakkelijk gemaakt. Bij 4 kant eerst de hoeken tegen de taart aan plakken en daarna pas de zij kanten dan moet het helemaal goed komen.
2. Marsepein met meer amandel plakt meer. Gewoon crisco  (gehard vet)of poedersuiker gebruiken.
3. Iedereen is creatief alleen op verschillende manieren. Met een paar technieken kun je al heel veel.
4 taar bewaren ligt aan de vulling. Een vulling die buiten de koelkast bewaard kan worden dan de taart op een koele plek buiten de koelkast bewaren. En anders in de koelkast. Maar een uurtje voo r aansnijden eruit halen.

Succes met je taarten!

Zonder taart geen feest!