Onderwerp: Bosvruchten bavarois van bosvruchtencompote
Hierbij eens een zelf uitgeprobeerd receptje.
200 gram bosvruchtencompote (aldi in de koeling)
200 ml slagroom,
50 gram basterdsuiker
75 gram kwark
en 3 blaadjes gelatine
blaadjes gelatine oplossen in water. 2 eetlepels water verwarmen (koken) en daar de gelatine in oplossen.
De kwark samen met de bosvruchtencompote vermengen. Hierin de gelatine doen. Even goed doorroeren.
De slagroom met de suiker kloppen, totdat het lobbig is.
Het bosvruchtenmengsel door de slagroom spatelen.
Ca 2 uur op laten stijven in de koelkast.
Een heerlijk frisse bavarois. Kun je geweldig goed combineren met een laagje bosvruchtenjam. Ziet er heel mooi uit, als je de taart doorsnijdt.
Eet smakelijk
http://www.taartwerk.nl
maar oh zo zoet!!
Krijg altijd brokken gelatine zodra deze bij de (koude) kwark en jam gaat. Wat kan ik anders doen zodat 'ie nooit mislukt? Moet ik eerst de gelatine laten weken en daarna pas in de 2 eetlepels heet water oplossen?
ik wil voor mn verjaardag de Wilton Heart Tasty-Fill Pan Set gaan gebruiken en dit receptje als vulling gebruiken. Kan dat? Is de bavarois stevig genoeg om hem in de taart te verwerken?