1

Onderwerp: Ganache opstijven

Hallo beste mensen. Heb me hier net geregistreerd omdat ik graag wil beginnen met het bakken van taarten en cupcakes. Heb 2 weken geleden samen met een vriendin al een hele mooie taart voor m'n vader gemaakt. Maar wil zelf ook beter worden erin. Ben nu begonnen met m'n 1ste taart, tot zover ging het best goed. Alleen is de  cake niet zo hoog geworden (we hebben een slechte oven :(). Maar nu had ik even een vraagje over ganache.

Ik weet dat ganache moet opstijven in de koelkast voordat je de taart kan afsmeren en daarna de marsepein/fondant erop. Maar is er ook een manier om het sneller te laten opstijven? Bv in de vriezer?

2 Laatst bewerkt door Annette52 (26-05-2012 16:51)

Re: Ganache opstijven

Ganache moet je zacht opbrengen met afsmeren (Gieten).Anders trek je je kapsel stuk.Je kunt er wel mee vullen als het koud is.
Waarom doe je geen ganache botercreme ?
Recept bij de recepten links boven, onder vullingen.
Die kun je lekker zacht opsmeren en dan laten opstijven in de koel of vries en strak afwerken en dan je fondant of marsepein erop.
Veel makkelijker dan ganache alleen.
Ook te gebruiken als vulling lekker met nog iets erdoor,likeur stukjes noot ,vrucht of chocolade.
Hoop dat je er wat mee kunt.
Succes.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!