Brugrhee schreef:Ik ga ook aan de slag maar heb één probleem: we zitten hier thuis met een koemelkallergie. Wie heeft er tips en trucs.
Wie heeft een goed recept voor de basistaart?
en voor de botercreme. Kan ik gewoon "Zeeuws meisje" gebruiken?
Alle info is welkom.
vind het niet zo zeer een probleem
, meer een uitdaging
, vond ik destijds . Ik ben om de reden van koemelk allergie 4 jaar geleden begonnen met taarten. Veel van mijn taarten zijn km vrij.
Ik gebruik eieren/suiker/bloem voor mijn biscuit maar de funcakes mix is tegenwoordig ook km vrij.
Marsepein van zeelandia en funcakes is km vrij, van fondant zijn er ook die km vrij zijn. Fondant gebruik ik zelden omdat wij t niet lekker vinden, alleen de marshmallow fondant hier van de shop vinden we lekker (zelf gemaakt is nog lekkerder
)
als vulling botercreme 1:1 met wajang, smaakstof van patidess er door of aroma van dr oetker, voor moka gebruik je super sterke koffie of oplos koffie met weinig water. Daarnaast km vrije gele room, bavarois mix met soja of rijst slagroom, vlaaifruit, jam, pure chocomouse van dr oetker met sojamelk bereid, soja toetjes (evt met wat gelatine), gebakken appeltjes met kaneel.
succes