Re: how to : gedecoreerde cakerol
Petit four of cakerol, wordt sowieso smullen
www.facebook.com/moshanas.taarten
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » how to : gedecoreerde cakerol
Petit four of cakerol, wordt sowieso smullen
Wow wat een leuk idee zeg zit gelijk aan de kerst te denken!
Net die andere versie geprobeerd.
Ik vond daarmee alleen de felle kleuren duidelijk zichtbaar, jouw methode is wss duidelijker. (ik had donker rood, roze en zacht roze)
Gaan we de volgende keer testen.Trouwens, tijdens het bakken bedacht ik me, dat het ook een mooie bovenkant is voor petit fours ( ipv in een rol opgerold)
En heerlijk snel stapelen.Bedankt voor het posten, van de door jou gevonden versie.
heb je er ook foto's van?
groetjes brigitta
ireen123 schreef:Net die andere versie geprobeerd.
Ik vond daarmee alleen de felle kleuren duidelijk zichtbaar, jouw methode is wss duidelijker. (ik had donker rood, roze en zacht roze)
Gaan we de volgende keer testen.Trouwens, tijdens het bakken bedacht ik me, dat het ook een mooie bovenkant is voor petit fours ( ipv in een rol opgerold)
En heerlijk snel stapelen.Bedankt voor het posten, van de door jou gevonden versie.
heb je er ook foto's van?
groetjes brigitta
Helaas
In hapklare brokken gesneden (1-laags petit four) en voorzien van aardbeienroomyoghurt+verse aardbeien.
Niets meer van te zien, en smaakt heerlijk
Ik heb het gisteren ook geprobeerd, was alleen te vrolijk bezig met aardbeien waardoor het in elkaar over begon te lopen.
Daarnaast viel het mij op, dat je de biscuitmix niet zo lang kan laten staan, biscuit is niet echt luchtig gebleven, hier baal ik van en zit nu te denken hoe ik dat kan gaan oplossen?
Wil iemand dat recept van amerika ook vertalen?
Ik bedenk mij net, dat het wellicht handig is om tijdens het mixen van de biscuit je bakpan al in de vriezer te zetten, dan werkt het wellicht nog mooier.
Heb je hem op cakecentral gezet?
Want daar staat ie nu, met jouw foto's(maar een andere naam).
Toch wel dezelfde naam...
Ik keek net alleen naar je forumnaam, niet naar je echte naam.
ik heb spongecake mix gebruikt , die is wat dikker dan biscuitmix.
ja klopt ze hebben hem erop gezet , wel erg leuk .
groetjes brigitta
erg leuk zeg,prachtige how to!
Wat een super leuk idee
deze is echt leuk!
ik heb spongecake mix gebruikt , die is wat dikker dan biscuitmix.
ja klopt ze hebben hem erop gezet , wel erg leuk .
groetjes brigitta
Wellicht kan ik het dan beter met een cake doen, hier hoeft immers geen lucht in geklopt te worden. Denk dat ik dat eens ga proberen.
deanera schreef:ik heb spongecake mix gebruikt , die is wat dikker dan biscuitmix.
ja klopt ze hebben hem erop gezet , wel erg leuk .
groetjes brigitta
Wellicht kan ik het dan beter met een cake doen, hier hoeft immers geen lucht in geklopt te worden. Denk dat ik dat eens ga proberen.
ik denk dat cake misschien gaat scheurenzodra je het ga oprollen ,maar prberen kan nooit kwaad .
de japanse website heeft een recept met rijstbloem.
ik ga hem niet oprollen...
Wat een leuk effect.
Dit is te mooi om te vergeten
Bedankt voor je how-to!
superrrr, echt heel grappig om te zien, ga ik zeker een keer oefenen want het zel wel niet in 1 keer zo mooi worden als bij jouw...
Ik denk dat rijstebloem nog eerder scheurt, is harder van structuur.
Spongecake moet je eigenlijk dubbel kunnen vouwen zonder te scheuren. Volgens:
Bill Granger, taartwedstrijd ( 24 kitchen), demo door jurylid..die vouwde de cake/taart dubbel en zei dat het ( dubbel vouwen zonder scheuren) een vereiste is voor goede spongecake .
Jeetje wat een gaaf idee. Die gaat er zeker op het lijstje bij!
Haha geniaal!
Om het oprollen van de cake makkelijker te maken, en scheuren te voorkomen, leerden we vroeger op school om de cake op een schone gestreken theedoek te storten en daarna met theedoek en al op te rollen en de cake zo te laten afkoelen, Zolang de cake warm is is hij elastischer dan als hij afgekoeld is, van daar dat je dan minder kans op scheuren hebt
Om het oprollen van de cake makkelijker te maken, en scheuren te voorkomen, leerden we vroeger op school om de cake op een schone gestreken theedoek te storten en daarna met theedoek en al op te rollen en de cake zo te laten afkoelen, Zolang de cake warm is is hij elastischer dan als hij afgekoeld is, van daar dat je dan minder kans op scheuren hebt
Goede tip, maar
Gaat de vulling dan niet drijven door de temperatuur?
Of alleen met jam geprobeerd?
je vul hem nadat hij is afgekoelt lol;))
je vul hem nadat hij is afgekoelt lol;))
Niet zoals Jose_m als tip opgeeft:
Zolang de cake warm is is hij elastischer dan als hij afgekoeld is, van daar dat je dan minder kans op scheuren hebt.
rolbiscuit recept :
gewoon basisrecept van biscuit maken op basis van 5 eieren. na de laatste stap doe je er 100 gram gesmolten boter bij die al terug afgekoeld is. Ik smelt mijn boter eerst, dan maak ik mijn biscuitrecept, tegen dan is mijn boter genoeg afgekoeld om te mengen bij het biscuitdeeg. Je mag niet teveel mengen (niet meer mixen!!!) omdat anders de lucht er volledig uit gaat.
Direct na het uit de oven halen op een vochtige propere theedoek uitstorten en oprollen met de theedoek er dus tussen. vochtig = nat maken en dan goed uitwringen. Ik doe dat altijd met gewoon water, maar je zou het volgens mij ook met een sapje of zo kunnen doen voor de smaak.
eventueel op theedoek gewone suiker strooien, dan plakt dan mooi in je rol.
Als de rol opgerold wat is afgekoeld,kwartiertje of zo, voorzichtig afrollen, vullen en terug oprollen. Laat hem best niet volledig afkoelen in de theedoek.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » how to : gedecoreerde cakerol
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.