1 Laatst bewerkt door mariazh (02-09-2014 23:25)

Onderwerp: Cyclaam in pot voor moederdag

...

2

Re: Cyclaam in pot voor moederdag

Waauw! Heel mooi!!

3 Laatst bewerkt door majeba (23-05-2012 05:35)

Re: Cyclaam in pot voor moederdag

hoe lukt het je toch om zoveel lagen te maken? :think:
Bij mij lukt het maar om 2 lagen te snijden

4

Re: Cyclaam in pot voor moederdag

Leuke taart  :thumb: ,  goed gelukt hoor :)

Re: Cyclaam in pot voor moederdag

Wauw net echt!  :) 

Ik snap de laagjes alleen niet.. Ze zijn niet tot de rand ofzoiets..?

Dream like you live forever,
Live like you die tomorrow.

6

Re: Cyclaam in pot voor moederdag

Bedankt-bedankt-bedankt!!!

De laagjes was het gemakkelijkste te maken...de bloemen, daar had ik er veel problemen mee...

Ik heb dus de cake in vier laagjes gesneden en het binnenste van elke deel uitgesneden tot een 'schaaltje' en verder  de crème erin  gedaan. Op deze manier is mijn cake stevig gebleven.

Maar voor de bloemen zou ik graag naar de feedback  vragen, ik heb ze gewoon uit suikerfondant gemaakt en natuurlijk de helft ervan was al gebroken voor ze tot op de taart geraakte...  :grr:  :grr:  :)

is de gumpasta hiervoor meer geschikt???
breekt ze dan niet so gemakkelijk?

ook stengeltjes niet goed gelukt, moesten veel dikker zijn en roos van kleur... wilde de draad met fondant omwikkelen, maar het lukte me ook niet...

en nog waarmee kan ik de taart best afsmeren, zodat heel dun uitgerolde fondant niet begint te scheuren  en smelten?

Graag jullie reactie  :think:  :)

Groetjes,
Maria

7

Re: Cyclaam in pot voor moederdag

Wauw wauw wauw !!

Echt heel mooi, die bloemen  :Y   :thumb:   en vast ook heel lekker

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)

Re: Cyclaam in pot voor moederdag

mariazh schreef:

Ik heb dus de cake in vier laagjes gesneden en het binnenste van elke deel uitgesneden tot een 'schaaltje' en verder  de crème erin  gedaan. Op deze manier is mijn cake stevig gebleven.

Ah, wel slim van een kuiltje! Dat ga ik onthouden :) Klinkt inderdaad veel stabielere dan een hele stapel gewone laagjes..

mariazh schreef:

en nog waarmee kan ik de taart best afsmeren, zodat heel dun uitgerolde fondant niet begint te scheuren  en smelten?

Ik gebruik altijd botercreme met een verhouding van 1 deel boter en 1 deel poedersuiker. Ik smeer het er eerst vrij dik op, laat het rusten in de koelkast en dan maak ik het glad en doe ik het teveel eraf. Dat werkt bij mij voorlopig het beste.
Ik weet dat sommige het hier ook met (witte)chocoladepasta doen..

En ja, geen feedback of tips voor je bloemen, heb dit zelf nog nooit geprobeerd. Lijkt me te moeilijk ;)

Dream like you live forever,
Live like you die tomorrow.

Re: Cyclaam in pot voor moederdag

Well done!