ik gebruik volgend recept:
200 gram bloem
snufje zout
100 gram witte basterdsuiker
1/2 - 1 losgeklopt ei
125 gram koude boter in klontjes
Zelf heb ik dit er aan veranderd
# zakje vanillesuiker erbij
# ipv 100gr witte basterdsuiker, heb ik 70 gram witte en 30 gram donkerbruine gedaan, smaakt iets anders én ze zien er gelijk wat bruiner uit. Ik had het de eerste keer met alleen de witte gedaan, maar dat bleven van die 'bleekscheten' zeg maar....
En het zicht wil ook wat hè ?!
# 1e keer had ik een heel ei gedaan, maar toen bleef mijn deeg een beetje erg nat, bij deze heb ik maar een half ei gedaan
Werkwijze:
* bloem, zout, suiker mengen
* voeg ei en boter toe en snijd de boter ik kleine stukjes
* alles goed kneden totdat het één grote bal is
* minimaal 1 uur laten rusten in de koelkast in plastic zak
* uitrollen tot ongeveer 1/2 cm
* bakken in het midden van de oven, 175C, 14-18 min
Zelf deed ik mijn oven op 150 en waren ze met een minuut of 16 goed, maar dat is even uitproberen...
Met dit als resultaat:

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen.... ;-)