1

Onderwerp: cijfers recht houden, hoe?

Ik ben volop bezig met de voorbereidingen voor mijn eigen verjaardagstaart  :D

Ik heb nu zelf al de cijfers gedraaid, zoals ik al eerder zag op foto's.
Ze liggen nu zo te drogen. Maar heb toch schrik dat ze zullen inzakken, doordat ik met veel lussen zit dus geen steun hebben.
Hoe kan ik dit oplossen? Hoe doen jullie dat?
Ik zal ik ze het beste kunnen bevestigen op de taart?

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/389350_4116500870373_1218767799_33914206_2075770415_n.jpg

2

Re: cijfers recht houden, hoe?

Lilium schreef:

Ik ben volop bezig met de voorbereidingen voor mijn eigen verjaardagstaart  :D

Ik heb nu zelf al de cijfers gedraaid, zoals ik al eerder zag op foto's.
Ze liggen nu zo te drogen. Maar heb toch schrik dat ze zullen inzakken, doordat ik met veel lussen zit dus geen steun hebben.
Hoe kan ik dit oplossen? Hoe doen jullie dat?
Ik zal ik ze het beste kunnen bevestigen op de taart?

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/389350_4116500870373_1218767799_33914206_2075770415_n.jpg


Btw, Ik heb er tylose onder gekneed. De taart is voor vrijdag. Zal ik ze gewoon een paar dagen laten rusten.
Zo rechtstaand, of liggend?

3

Re: cijfers recht houden, hoe?

Heb je fondant of marsepein gebruikt? (Kan ik niet zien op de foto).
Ik zou ze in elk geval liggend laten drogen, dan heb je de minste kans op verzakken.

Kun je nog ergens een prikkertje in de cijfers "verstoppen", dan kun je ze straks op de taart prikken.

~ Never waste a good crisis... ~

4

Re: cijfers recht houden, hoe?

Met fondant en tylose zou dit gewoon hard moeten worden na een dag of 2 en dus blijven staan.

Met marsepein gaat dit nooit lukken.

"Creatieve mensen hebben geen rommel. Ze hebben overal ideeën liggen"

5

Re: cijfers recht houden, hoe?

Suikerpasta gebruikt.
Ik heb ze terug laten liggen. Ik zie wat het overmorgen geeft, en anders plan B.

6 Laatst bewerkt door Rigje (21-05-2012 13:40)

Re: cijfers recht houden, hoe?

In een ander topic kreeg ik de tip om ze neer te leggen in een zakje gevuld met bloem of maizena, dan heb je minder kans dat ze platte ruggetjes krijgen.

Oh en ik vind de kleur supercool!

Zoals Rudolph zegt; Een goede taart is de zonde altijd waard!