Re: how to : gedecoreerde cakerol
Dit is super gaaf!
Idee zou het ,om scheuren te voorkomen, niet een idee zijn om het biscuit te tremperen?
En hoe moet je dat doen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » how to : gedecoreerde cakerol
Dit is super gaaf!
Idee zou het ,om scheuren te voorkomen, niet een idee zijn om het biscuit te tremperen?
En hoe moet je dat doen?
Bedankt voor de leuke How to. Ik ga het zeker uitproberen!
Wow, wat leuk zeg! Maar wat een werk! Hoe lang ben je daarmee bezig geweest?
Ik ben trouwens wel benieuwd naar een makkelijk recept voor de cake.
echt kei mooi!!!!
moet binnenkort een paar taarten maken voor mijn zoontje zijn schoolfeest en dit word 1 van hen!!
echt bedankt!!!
Wat leuk!!
Wow, wat leuk zeg! Maar wat een werk! Hoe lang ben je daarmee bezig geweest?
Ik ben trouwens wel benieuwd naar een makkelijk recept voor de cake.
tien minuten bicuit maken , dan wat eraf gehald en gekleurd ongeveer 10 minuten dan elke keer vriezen zeker tien minuten per keer en afbakken ongeveer 10 a 15 minuten.
misschien net zo lang als een gedecoreerde 20 rond taart loll;;))
ik heb gewoon spongecake mix bij welkoop gekocht , die had ik nog staan .
Ooh wat een gaaf idee, die ga ik zeker proberen. Thanx voor de geweldige howto.
Heel mooi resultaat en lekker vlug klaar, keer iets anders.
Dank je voor het delen!
Ow wat gaaf zeg, ga ik zeker uitproberen
Heel erg bedankt voor het delen!!!!! Ga het gauw proberen!!!!
Harstikke leuk, bedankt voor het delen van je How to!
Knap om op dit forum met iets nieuws te komen Ik ga hem ook proberen.
Geweldig!!!
Die ga ik ook maken, dat je hier zelf niet op komt!!
o wou te leuk gewoon!!!
die ga ik met mn dochters verjaardag uit proberen !!
Ik vroeg me af of dit ook in een gewone vierkante pme bakpan kan?
Wauw, Brgitta, wat geweldig!!!
Deze wil ik zeker een keer proberen!
Denk alleen niet dat het bakblik in mijn vriezer past, toch maar een keer kijken of mijn oude vriezer de winter in de schuur heeft overleefd!
Heb je dit zelf bedacht?
Wauw, Brgitta, wat geweldig!!!
Deze wil ik zeker een keer proberen!
Denk alleen niet dat het bakblik in mijn vriezer past, toch maar een keer kijken of mijn oude vriezer de winter in de schuur heeft overleefd!
Heb je dit zelf bedacht?
dank je wel katja , nee zoals je kunt lezen heb ik het gevonden via een japanse website, ik zag dat er zelfs een japansboekje van uit was gekomen vandiegene die het wel verzonnen heeft ,maar dat kan ik helaas niet lezen lol;))( eer wie de eer toekomt he )
ik denk dat je het op elk bakplaatje wel kan maken , je moet alleen wel zo,n grote hebben dat hij opgerolt kan worden ,als je dat oprollen niets vind kun je ook gewoon een bovenkant van een rechthoekige/vierkante of ronde bakvorm doen .
Gaan we zeker proberen!!
Ik had de roze variant al op diverse blogs voorbij zien komen, deze echt origineel! Bedankt voor de NL-talige uitleg.
ireen123 schreef:Als ik het goed begrijp kleur jij dus gelijk het biscuitbeslag?
In een ander topic word dit gebruikt:
Decorative paste:
1 de egg white
20 gr de cocoa powder ( I used raspberry powder this time)
20 gr flour
30 gr sugar
30 gr butterWie weet wat de voor en tegen zijn van de twee verschillende manieren van decoreren?
@ Brigitta heb jij die andere manier ook al geprobeerd?
ik heb even voor je gekeken en dat meer een soort botercreme wat ze boven opspuiten als de cake gebakken is , die heb ik ook gevonden ,maar niet geprobeerd omdat ik het gekleurde biscuit veel mooier vind omdat het gewoon erin mee bakt .
@ Brigitta Nee hoor, word ook op bakpapier gedecoreerd ingevroren en dan het sponge cakebeslag erop en gebakken.
Vind je hier op het forum ook dat topic.
Recept Uit zuid Amerika dacht ik???
Dus jij hebt hiermee geen ervaring?
Jammer, kon je mooi vergelijken
Hebben we twee dingen om te proberen
deanera schreef:ireen123 schreef:Als ik het goed begrijp kleur jij dus gelijk het biscuitbeslag?
In een ander topic word dit gebruikt:
Decorative paste:
1 de egg white
20 gr de cocoa powder ( I used raspberry powder this time)
20 gr flour
30 gr sugar
30 gr butterWie weet wat de voor en tegen zijn van de twee verschillende manieren van decoreren?
@ Brigitta heb jij die andere manier ook al geprobeerd?
ik heb even voor je gekeken en dat meer een soort botercreme wat ze boven opspuiten als de cake gebakken is , die heb ik ook gevonden ,maar niet geprobeerd omdat ik het gekleurde biscuit veel mooier vind omdat het gewoon erin mee bakt .
@ Brigitta Nee hoor, word ook op bakpapier gedecoreerd ingevroren en dan het sponge cakebeslag erop en gebakken.
Vind je hier op het forum ook dat topic.
Recept Uit zuid Amerika dacht ik???Dus jij hebt hiermee geen ervaring?
Jammer, kon je mooi vergelijkenHebben we twee dingen om te proberen
ja ik las het net op een amerikaans forum , maar ik vind dit denk ik makkelijker want je hoef maar 1 beslag temaken en te kleuren , zij doen dat recept ook vriezen dus dat blijft allemaal het zelfde, ik denk dat het dan alleen om de smaak gaat .
Net die andere versie geprobeerd.
Ik vond daarmee alleen de felle kleuren duidelijk zichtbaar, jouw methode is wss duidelijker. (ik had donker rood, roze en zacht roze)
Gaan we de volgende keer testen.
Trouwens, tijdens het bakken bedacht ik me, dat het ook een mooie bovenkant is voor petit fours ( ipv in een rol opgerold)
En heerlijk snel stapelen.
Bedankt voor het posten, van de door jou gevonden versie.
Ik ga het misschien morgen uitproberen.
Maar dan in mijn gewone vierkante pme bakpan van 25 bij 25
Gewoon niet teveel beslag maken. Dan wordt ie niet zo hoog.
Hopelijk werkt m'n idee....
Ik ga het misschien morgen uitproberen.
Maar dan in mijn gewone vierkante pme bakpan van 25 bij 25
Gewoon niet teveel beslag maken. Dan wordt ie niet zo hoog.
Hopelijk werkt m'n idee....
idd wss +/- 1 cm hoog bakresultaat, anders zal je moeilijk rollen.
Anders moet je ook verplicht petit four ervan maken
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » how to : gedecoreerde cakerol
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.