Onderwerp: Havermout met fruit in cupcakeformaat
Vanwege de 'bijna koekjes pot' had ik nog wat havermout over, dus dat vraagt om een nieuw experiment. Vandaag heb ik een soort cake'jes gemaakt. Heel makkelijk te maken, smaakt erg lekker én is goed voor de lijn (Ook geschikt voor diabetici, trouwens.)
Het recept heb ik hiervandaan: http://www.sugarfreemom.com/recipes/per … -friendly/ maar omdat ik niet alles in huis had, is dit mijn versie geworden (al ga ik het zeker nog eens proberen met lijnzaad; dat schijnt erg gezond te zijn):
Ingrediënten
2 eieren
1 tl vanille extract
1 geprakte banaan
wat (diepvries)fruit; ik heb frambozen en blauwe bessen gebruikt
175 gr appelmoes (als je kuipjes gebruikt: 2 stuks)
flinke scheut honing
1 tl kaneel
3 tl bakpoeder
400 gr havermout (ipv 500, ik kwam net tekort)
500 ml melk (ipv 660 ml, omdat ik dus wat te weinig havermout had)
Toppings zoals rozijnen, walnoten, chocolade stukjes, etc.
Dit alles is genoeg voor 20-24 'cake'jes' (hoe noem je deze dingen?)
Werkwijze
- Klop eerst de eieren los. Roer de appelmoes, geprakte banaan en vanille er goed doorheen.
- Voeg daarna de honing, kaneel en bakpoeder toe en roer weer alles door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje de havermout door de brij en roer totdat alles is opgenomen.
- Giet vervolgens beetje bij beetje de melk erbij en roer weer.
- Tenslotte het (nog bevroren) diepvriesfruit door het beslag roeren.
Je beslag is wat papperig, dit hoort zo.
Verdeel het beslag over cupcakepapiertjes (zorg voor wat stevige papiertjes, niet van die hele dunne), maar beter nog siliconen cupcakebakjes. Dit beslag rijst niet, dus houd daar rekening mee met het vullen van de cups.
Laat ze naturel of strooi er iets als topping overheen.
30 minuten in de oven op 175 graden en klaar!
De variant met chocolade (net uit de oven, dus nog niet gestold)
De variant met rozijntjes
De naturel variant, dus zonder topping