Onderwerp: how to : gedecoreerde cakerol
hallo allemaal , deze had ik al zo lang op m,nn to do lijstje staan en vandaag is het ervan gekomen , zo leuk om temaken en er komt geen marsepein aan te pas.
ik heb er een foto lesje van gemaakt .
nodig :
biscuit of anders (ik heb sponge cake gebruikt)
gedeelte van de biscuit kleuren in aparte spuitzakjes.( groen , rood )
sheet bakplaatje.(gekocht bij de sligro)
bakpapier
bakspray.
maak je biscuit klaar en maak twee bakjes bicuit met twee kleurtjes , ik heb groen en rood gedaan, doe de kleurtjes in spuit zakjes.
spray je sheetbakplaatje in en doe hier een vel bakpapier op.
ga nu eerst met gewone biscuit ongekleurd puntjes zetten en zet dan je bakplaatje in de vriezer ongeveer 10 minuten (tot het bevroren is)
daarna haal je het bakplaatje uit de vriezer en ga je met de groene biscuit de kroontjes op het bakpapier spuiten, daarna weer invriezen.
dan haal je het bakplaatje er weer uit en ga je de aardbei rood spuiten, zet weer in de vriezer.
als laatste haal je het bakplaatje uit de vriezer en verdeel het overgebleven ongekleurde biscuit over de bakplaat .
bak dan je sheetcake op 200 graden zo,n 15 minuten (of anders , dit ligt even aan je oven)
haal de sheetcake uit de oven en stort deze op een plank , trek voorzichtig het bakpaiertje van je sheetcake en nu zie je dat de aardbeien zijn gelukt.
laat hem goed afkoelen , ik heb hem nog even onder een vochtige doek gelegd zodat ik de sheet makkelijker kon oprollen,maar dat ging nog niet helemaal goed , maar aldoende leerd men.
ik heb de rol gevuld met mokka creme.
je kan eigenlijk elk patroon erop maken die je wilt en tekst ( al moet je die wel in spiegelschrift erop zetten)
je kan ook een heel patroon op de onderkant van je bakpapier tekenen met een stift zodat je daarop kan spuiten.
ik heb dit gevonden op japanse websites en is niet m,n eigen idee.
maar ik ga er zeker meer maken want iedereen vond hem heerlijk, zeker de mensen die niet van marsepein houden.
je hoef hem niet op te rollen je kan er ook een bovenkant van maken in het rond of vierkant.
hoop dat jullie het een leuk lesje vinden, niet al te moeilijk, alleen elke keer even wachten op de vriezer.(ik zelf ga er zeker ook nog verder mee oefenen)
ik heb nog even gezocht online voor meer tips om een goede swiss roll temaken.
spongecake is zowiezo goed , je moet hem alleen niet te ver doorbakken want dan krijg je dus die scheuren in je cake met rollen en gelijk na het bakken tussen twee vellen bakpapier oprollen , wel de vellen bakpapier inspuiten met bakspray , dit wil ook nogweleens helpen tegen scheuren.
groetjes brigitta
mijn blog: http://thehighteastamper.blogspot.com/