1

Onderwerp: Bakvorm

Hoi,

Ik wil dit weekend een taartje maken voor ongeveer 8 personen. Zelf zat ik te denken aan een bakvorm van 18 of 20 cm. Op internet lees ik dat je er veel meer stukjes eruit kan halen. Maar ik vind dat zo gek. Zelf bak ik vele taarten uit een 28 cm (volgens mij) bakblik en dan haal ik hier ongeveer 10 stukken uit. De punten zijn dan normaal en niet overdreven groot. Mijn bakvormen zijn maar ongeveer 6 cm hoog, en overal lees ik dat ze 7,5 cm hoog zijn!
wat zijn jullie ervaringen?

Alvast bedankt!

2

Re: Bakvorm

Hoi,

Mijn ervaring is dat het van heel veel dingen afhangt: de vulling, de bekleding. Maar ook inderdaad de hoogte. Een taart met marsepein is erg machtig. Ik stond ook vreemd te kijken toen men zei uit een Blanda 20cm wel zeker 10 stukjes te halen, maar als je het dan vult met botercreme + jam en bekleedt met marsepein, is het een flinke machtige hap.

Ik denk dat het vooral een kwestie van uitproberen is in het begin; hoe hoog worden je taarten, etc. De schema's van deze site vind ik zelf aardig kloppen.

Succes!

Groetjes,
Marieke