1

Onderwerp: help, aangevette slagroom mislukt steeds

Ik wilde net aangevette slagroom maken, maar tot 2 keer toe is ie mislukt. Eerst kloppen tot zachte pieken staat in et recept, nou dat lukt nog wel, maar dan.....als ik de mascarpone erbij doe dan is hij eerst niet goed en dan ineens is het erg korrelig........wat doe ik fout?

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

2

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

Ik roer eerst de mascarpone los en doe dan de slagroom erbij en dan samen verder kloppen. En ik klop heel rustig, duurt wel wat langer maar ben altijd bang dat ik er boter van maak.

Christine.

3

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

heb het net nogeens geprobeerd, idd een keer de mixer op langzamere stand, nou ja ik weet het ook niet, denk dat het weer mislukt is. Heb het nu even in de koelkast gezet en bekijk het dadelijk even.

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

4

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

dacht dat het misschien aan de hoeveelheid zou liggen, dat ik in de grote kom te weinig slagroom had, portie groter gemaakt, maar nee hoor, ik vind het zo raar, zo heb ik de slagroom goed, dan doe ik de mascarpone erbij en wordt het wateriger, als ik dan ff doormix heb ik klonten aarrgghh, wordt er gek van

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

5

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

als het korrelig wordt heb je iig te lang gemixt. Dan wordt je slagroom nl boter.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

in het recept staat dat er stevige pieken moeten komen, maar die krijg ik dus echt niet.....doe ik misschien nog meer verkeerd?

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

7

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

Dat wil ik dus ook weten:(

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

8

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

Is je slagroom wel goed koud?? Ik heb wel eens van die houdbare slagroom gebruikt en die hoeft niet gekoeld te staan en toen heb ik het dus ook zo uit de kast gepakt zonder eerst goed te koelen....

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

9

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

De mascarpone kun je het best niet te koud hebben daar gaat het steeds door mis had ik ook.
Ik klop de slagroom stevig en heb de mascarpone er al een aantal uren uit de koelkast staan.
Dan als je de slagroom geklopt hebt en de mascarpone los geroerd dan doe je beetje bij beetje de mascarpone door de slagroom spatelen.
Dat werkt voor mij het beste.
Misschien heb je er wat aan.
Succes.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

10

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

Vandaag tot 4x toe mislukt:(

Ik weet het gewoon echt niet meer

Heb toen maar opgeklopte slagroom van ah gebruikt, kon er geen toefjes van maken, daar was ie te slap voor.
Maar heb er wel mee gevuld en de bovenkant afgewerkt met fruit.
Was errrrrrrruuuuuuuggggg lekker.

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

11

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

bij mij kwam het denk toen doordat ik de mascarpone niet spatelde, maar roerde......

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

12

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

Ik klop altijd eerst de slagroom met suiker en een beetje slagroomversteviger, tot ze bijna stijf is.
Dan klop ik apart de mascarpone met de mixer tot die goed doorgeroerd is.
Dan kiep ik de mascarpone bij de slagroom en klop het nog heel even door op de laagste stand, tot het goed gemengd is.
Ik gebruik 250 ml slagroom, 2 el suiker, ½ zakje klopfix en 100 gr mascarpone. Dit gebruik ik voor 2 lagen vulling, en dan houd ik nog wat over, dat gebruik ik meestal als toetje met wat fruit.

Is tot nu toe nog nooit misgegaan!

Groetjes, Monica

13

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

met wat mix jij? welke garde gebruik je? als je stukjes krijgt (boter zoals al gezegd) voor je pieken krijgt, wil dat dus zeggen dat je niet genoeg lucht in je slagroom klopt, maar wel lang genoeg klopt om boter te krijgen. Niet te traag kloppen ook niet hoor.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

14

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

Ik had het op de hoogste snelheid geklopt, als ik het lager deed spatte het aan alle kanten. Ik had ook suiker en klopfix gedaan... Mixen en dacht dat het klaar was, maar de pieken zakten gewoon in. Uiteindelijk de mascarpone bijgedaan en toen was het nog slap. Dus ik weet het echt... Bleef toen maar mixen en toen was het boterachtig :(

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

15

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

tsss, snap er niks van  :think: is me echt nog nooit mislukt :nooo

ik doe de mascarpone (koude!..... uren uit de koelkast lijkt me niet goed :nooo )  (250gr) altijd gewoon bij de ongeklopte slagroom (250cc) met 2 eetlepels vanillesuiker, eerst langzaam kloppen (anders spat alles onder ;) ), daarna full speed (handmixer).
Zodra het een beetje steviger wordt (vrij snel) zakje klopfix erover strooien, nog even kloppen en stop! Anders krijg je boter :s

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

16

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

maar wat gebruik je als room? dat kan ook heel belangrijk zijn? en gebruik je de juiste gardes?

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

17

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

Ik begrijp dat het al misgaat als je de slagroom klopt? Heb je de slagroom, de kom en de gardes wel goed koud? En het maakt ook uit welke slagroom je gebruikt, er bestaat bijv. ook light slagrom maar die schijnt niet goed stijf te worden. En houdbare slagroom ook niet.

Groetjes, Monica

18

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

tegen het spatten.
Hang een theedoek over de kom, in het begin.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

19

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

Handdoek had idd gebruikt ja.

Ik had echt alles koud, de garde, de kom echt alles en ik had de slagroom van AH, niet de lightversie en ook niet de lang houdbare. Gewoon de verse dus in zo een beker. Mascarpone was ook koud en losgemaakt en toen bij de slagroom gedaan. Ik ga het vrijdag weer proberen.

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

20

Re: help, aangevette slagroom mislukt steeds

Laat na mengen, het eens rustig weer wat opstijven in de koelkast.

Dus
slagroom koud
kloppen tot halverwege
suiker en klop fix toevoegen
even verder mixen tot het stijf genoeg is (hij loopt niet meer)

In aparte kom mascarpone loskloppen

door elkaar spatelen/vouwen.

Laat het nog wat opstijven in de koelkast

en klaar is je aangevette slagroom :D  :P

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij