1

Onderwerp: Tiramisu

Hallo allemaal,

Binnenkort mag ik voor iemand een taart maken met tiramisu vulling.

Nu zijn er voor mij 3 opties;
- recept van deze site (is vast het lekkerst, maar wel prijzig en vraagt veel tijd)
- tiramisu patiddes
- tiramisu bavarois

Kunnen jullie me adviseren? Graag met motivatie...

Groetjes Rie

2

Re: Tiramisu

Ik zou de patidess doen  :Y

Re: Tiramisu

ik zou een mengsel maken van slagroom en mascarpone (aangevette room), amaretto likorette (supermarkt, lager alcoholpercentage= goedkoper dan amaretto )en evt. zakje klopvast toevoegen.
je taartlaag een beetje tremperen met espresso (of pittige koffie), daarover droog cacaopoeder strooien en dan je mascarpone mengsel hierover verdelen.
lijkt je dit niks dan zou ik de duurdere vulling doorberekenen aan de klant.
succes ermee

4

Re: Tiramisu

hansje pansje kevertje schreef:

ik zou een mengsel maken van slagroom en mascarpone (aangevette room), amaretto likorette (supermarkt, lager alcoholpercentage= goedkoper dan amaretto )en evt. zakje klopvast toevoegen.
je taartlaag een beetje tremperen met espresso (of pittige koffie), daarover droog cacaopoeder strooien en dan je mascarpone mengsel hierover verdelen.
lijkt je dit niks dan zou ik de duurdere vulling doorberekenen aan de klant.
succes ermee

helemaal mee eens

5

Re: Tiramisu

Ik zou eerst willen weten of de taart wel of niet in de koelkast bewaard kan worden.

Afhankelijk daarvan zou ik kiezen voor een vulling op basis van bc met patidess of een vulling met mascarpone / slagroom etc.

~ Never waste a good crisis... ~

6

Re: Tiramisu

Bedankt voor jullie reacties,

De taart kan in de koelkast bewaard worden...

Iemand ervaring met de tiramisubavarois? Hier wordt de aardbeienbavarois bleek lekkerder gevonden dan de verse aardbeienmousse.....

7

Re: Tiramisu

hansje pansje kevertje schreef:

ik zou een mengsel maken van slagroom en mascarpone (aangevette room), amaretto likorette (supermarkt, lager alcoholpercentage= goedkoper dan amaretto )en evt. zakje klopvast toevoegen.
je taartlaag een beetje tremperen met espresso (of pittige koffie), daarover droog cacaopoeder strooien en dan je mascarpone mengsel hierover verdelen.
lijkt je dit niks dan zou ik de duurdere vulling doorberekenen aan de klant.
succes ermee


Dit klinkt lekkerder dan de vulling die onder de recepten staat!
bedankt.....

Re: Tiramisu

graag gedaan

9

Re: Tiramisu

rie schreef:
hansje pansje kevertje schreef:

ik zou een mengsel maken van slagroom en mascarpone (aangevette room), amaretto likorette (supermarkt, lager alcoholpercentage= goedkoper dan amaretto )en evt. zakje klopvast toevoegen.
je taartlaag een beetje tremperen met espresso (of pittige koffie), daarover droog cacaopoeder strooien en dan je mascarpone mengsel hierover verdelen.
lijkt je dit niks dan zou ik de duurdere vulling doorberekenen aan de klant.
succes ermee


Dit klinkt lekkerder dan de vulling die onder de recepten staat!
bedankt.....

Klinkt inderdaad lekker  :Y  maar ik dacht dat het makkelijk en goedkoop moest  ;)  vandaar dat ik zei de bc+patidess = makkelijk