1

Onderwerp: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

Ik heb stoofpeertjes gemaakt,Nu wil ik er graag een vulling van maken.
Heeft iemand een recept van een lekkere combinatie.
Gr gurdie

P.s
Ook ben ik op zoek naar een recept voor hazelnootschuim gebakjes.?

Taartie La Mama

2

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

chocolade (ganache opgeklopt of chocomousse) Een zalige combi vind ik O-)

3

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

Wat is ganache???????/

Taartie La Mama

4

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

chocolade met slagroom. (je verwarmt de chocolade, niet laten koken!!! en dan doe je er dezelfde hoeveelheid aan chocolade erbij) Met de zoekfunctie kom je hier veel over te lezen.

5

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

double chocolate !!! Zie ik daar een absolute chocoholica !!!hihi

" (je verwarmt de chocolade, niet laten koken!!! en dan doe je er dezelfde hoeveelheid aan chocolade erbij) " zei ze lekkerbekkend ;)

6

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

:lol: :lol: Ik bedoel dus: Je verwarmt de slagroom!!!! :-D

Maar idd wel een chocoholic!!!!

7

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

Het water loopt bij mij nu ook uit de mond! dank voor de tip!Ga het morgen uitproberen.
Gr.Gurdie
Nog iemand die een tip heeft voor die hazelnoot schuim?????

Taartie La Mama

8

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

De appelcidertaart die ik laatst had gemaakt ik ook lekker met stoofperen..... ipv appels....

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

9

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

gurdie schreef:

Het water loopt bij mij nu ook uit de mond! dank voor de tip!Ga het morgen uitproberen.
Gr.Gurdie
Nog iemand die een tip heeft voor die hazelnoot schuim?????

Nou ben even voor je op zoek gegaan, dit is met pecannoten, maar die kun je natuurlijk gewoon vervangen door hazelnoten. En het is voor een taart met doorsnede van 20 cm... kun je ook aanpassen.

2 eiwitten
snufje zout
1/2 kop bastersuiker (=250 ml)
1/2 tl vanille essence
1/2 kop peccannoten, fijngehakt

vulling:
1/3 kop suiker
2 el water
3/4 kop pecannoten
1/2 kop slagroom geklopt

garnering: schijfjes perzik


Oven op 150 graden. Cirkel van 20 cm op bakpapier tekenen en die op een ingevette bakplaat leggen. Eiwitten met suiker en zout opkloppen tot glanzende stevige massa en deze verdelen over de cirkel. 50 - 55 min bakken tot knapperig en goudbruin. Af laten koelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kier.

Peccan toffe maken door de suiker met het water in een pan met dikke bodem te doen en het laten inkoken tot een goudbruine massa. Snel de noten erdoorheen roeren en storten op een ingevette met aluminium folie beklede plaat. Af laten koelen en daarna verkruimelen. Door de geklopte slagroom roeren. Op de schuimbodem uitsmeren. Garneren met de perzik.

Succes, ik hoop dat je er wat aan hebt...

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

10

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

Hoi lieselotte,Dank je wel voor het recept.het lijkt me erg lekker!Volgens mij is het wel heel veel werk.Maar ik ga het wel proberen te maken.Gr Gurdie

Taartie La Mama

11

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

Gurdie, hoe maak je de vulling met de stoofperen?? Heb ooit een recept voor pudding gevonden, maar nooit voor vulling...

12

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

Via de zoekfunctie hier uitgekomen. Precies mijn vragen.

We hebben nog potten stoofpeertjes staan. We eten ze vaak als toetje met chocoladevla en slagroom. :9 Maar Nu wil ik hier een vulling van maken. Iets luchtigs. Ik heb wel recepten met slagroom zien staan maar zou ik ook iets met kwark erbij kunnen doen of zal het dan zwaarder worden?

Ik heb een aantal keren de schuimtaart gemaakt, gevuld met moccacreme. Iemand een ander idee i.p.v. moccacreme?

Ik hoop hier toch nog wat reacties te krijgen ondanks dat het al een oud topic is.

13

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

Ik heb laats kaneel botercreme gemaakt en daarop stukjes stoofpeer.

De saus had ik ingekookt en als trempeer vocht gebruikt.


Absoluut een aanrader zelfs de oude stugge oma's werden er blij van ;)

14

Re: Recept pecannoten schuimtaart en stoofperen vraag

Wow, wat een koei! Ik zal de titel fixen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com