gurdie schreef:Het water loopt bij mij nu ook uit de mond! dank voor de tip!Ga het morgen uitproberen.
Gr.Gurdie
Nog iemand die een tip heeft voor die hazelnoot schuim?????
Nou ben even voor je op zoek gegaan, dit is met pecannoten, maar die kun je natuurlijk gewoon vervangen door hazelnoten. En het is voor een taart met doorsnede van 20 cm... kun je ook aanpassen.
2 eiwitten
snufje zout
1/2 kop bastersuiker (=250 ml)
1/2 tl vanille essence
1/2 kop peccannoten, fijngehakt
vulling:
1/3 kop suiker
2 el water
3/4 kop pecannoten
1/2 kop slagroom geklopt
garnering: schijfjes perzik
Oven op 150 graden. Cirkel van 20 cm op bakpapier tekenen en die op een ingevette bakplaat leggen. Eiwitten met suiker en zout opkloppen tot glanzende stevige massa en deze verdelen over de cirkel. 50 - 55 min bakken tot knapperig en goudbruin. Af laten koelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kier.
Peccan toffe maken door de suiker met het water in een pan met dikke bodem te doen en het laten inkoken tot een goudbruine massa. Snel de noten erdoorheen roeren en storten op een ingevette met aluminium folie beklede plaat. Af laten koelen en daarna verkruimelen. Door de geklopte slagroom roeren. Op de schuimbodem uitsmeren. Garneren met de perzik.
Succes, ik hoop dat je er wat aan hebt...
Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op
www.lilotaart.nl !