1

Onderwerp: help strik zakt in! spoedje!

Ik had afgelopen week en strik gemaakt van marsepein en deze in de oven laten drogen (1uur op 50 graden). Nu was die prachtig hard geworden maar heb ik hem netjes op z'n kant bewaard. Nu is het zo warm en vochtig en is hij weer helemaal zacht geworden.
Heb hem al weer in de oven gehad maar dat had geen effect. Iemand tips? Want vanavond moet hij op de bruidstaart!

2

Re: help strik zakt in! spoedje!

Misschien proberen met fondant en tylose en dat in de oven?

Maar eerlijk gezegd ben ik bang dat er tegen di weer echt helemaal niks bestand is.....

Ik weet niet wat het ontwerp is van je taart, maar anders misschien kiezen voor een andere soort topper? Van kunststof? Of wellicht een mooie (zijde) bloem?

Het is gewoon echt roteer om te taarten.... O-) Veel succes!

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

3

Re: help strik zakt in! spoedje!

Lang leve het wisselvallige weer in Nederland. Vanmorgen was het weer flink afgekoeld hier en wonder boven wonder was de strik ook weer mooi hard geworden! Morgen foto's van de hele taart op de site!

4

Re: help strik zakt in! spoedje!

Als je geen probleem wilt hebben kan je beter een strik maken van fondant met tylose.
Als je deze min. een week laat drogen is hij echt keihard en nauwelijks vatbaar voor het weer.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties