1

Onderwerp: Help mijn taart komt niet hoog uit een Silverwood bakblik

:s  Heb inmiddels 2 taarten gemaakt in mijn nieuwe vierkanten Silverwood bakblik. Oven staat al 15 graden lager maar er komt geen taart uit waar ik vrolijk van wordt. Er gaat beslag uit de tabel hier op de site. Maar hoger dan 4 cm wordt de taart niet en hij zakt ook in. (dat is me met een rond bakblik van Wilton of PME nog nooit gebeurd).

Wie kan me helpen.

Groetjes Linda

2

Re: Help mijn taart komt niet hoog uit een Silverwood bakblik

als hij inzakt, lijkt mij dat het niet gaar is. Op hoeveel graden bak je?
maak je beslag van de mix of het gewone recept?

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

3

Re: Help mijn taart komt niet hoog uit een Silverwood bakblik

Hij is eerder te gaar dan niet gaar helaas.
Ik gebruik biscuitmix van funcakes. Dus aan het merk kan het niet liggen.

Een ronde gaat prima. Die komt 9 van de 10x boven het randje uit.

4

Re: Help mijn taart komt niet hoog uit een Silverwood bakblik

160 graden staat de oven op boven en onder verwarmen.
De oven wordt te heet als ik hem op hetelucht zet.

5

Re: Help mijn taart komt niet hoog uit een Silverwood bakblik

warmte lijkt mij goed, sorry maar ik ken niet zoveel van de mix, zeker dat je de juiste hoeveelheid gebruikt? ik weet het niet, ik probeer maar mee te denken? :think:

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

6

Re: Help mijn taart komt niet hoog uit een Silverwood bakblik

Ja genoeg mix, genoeg eieren etc.... :nooo

7

Re: Help mijn taart komt niet hoog uit een Silverwood bakblik

sorry dan kan ik je ook niet helpen. en met andere pannen lukt het dus wel? heating core gebruikt? als ze te gaar zijn kunnen ze ook krimpen de biscuits. is het die silverwood van 30 cm die je hebt?

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

8

Re: Help mijn taart komt niet hoog uit een Silverwood bakblik

Misschien omdat die pan wat hogere randen hebben?
Ik heb m ook en als ik er over nadenk zijn ze wel sneller gaar.
Ik zet hem iets lager in de oven dan de ronde ivm de circulatie van de lucht, de randen zijn iets van 10cm en de ronde 7,5. Daarnaast de oven een tikkie lager, 150gr.
verder gebruik ik (altijd) mijn eigen verhoudingen, ik denk bij 26x26 ong 9 eieren en 580gr mix