1

Onderwerp: HELP!! Koekjes met icing

Voor a.s. zaterdag moet ik koekjes met icing af hebben.
Nu heb ik de koekjes al gebakken, en deze luchtdicht (zo goed als) verpakt in vershoudzakjes.
Deze zijn ook nog lekker knapperig na een paar dagen.
Nu had ik er al een paar gedecoreerd met icing. Lijntjes en opvulling, dus iets dunnere icing gebruikt.
Deze heb ik na een paar uur ook in een vershoudzakje gedaan. Echter, deze zijn helemaal zacht geworden.

Komt dit nu doordat ik ze niet lang genoeg heb laten drogen voor ik ze heb verpakt?
Ik durfde ze juist niet de hele nacht te laten drogen omdat ik bang was dat ze dan juist zacht zouden worden... of is dit wel beter?
Ik heb de (verbeterde) koekjesmix van funcakes gebruikt.
En ook de icing is van funcakes.

De koekjes moeten ook nog verpakt worden in cellofaanzakjes (het zijn bedankjes).
Dus, mijn vraag... hoe kan ik de koekjes knapperig houden na decoreren met icing.
En wanneer zou ik ze dan het beste in de cellofaanzakjes kunnen verpakken?

Ik hoop dat iemand me kan helpen...

2

Re: HELP!! Koekjes met icing

De icing moet inderdaad helemaal droog zijn voordat je ze verpakt, anders houd je het vocht juist gevangen :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: HELP!! Koekjes met icing

En daarna?? Luchtdicht verpakken?
En wanneer kan ik ze het beste decoreren als ze zaterdag klaar moeten zijn?

4

Re: HELP!! Koekjes met icing

Decoreren kan zelfs wel een paar weken van tevoren: ik laat ze meestal een nacht drogen, dan onmiddelijk luchtdicht verpakken en daarna zijn ze nog heel lang goed te houden :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

5

Re: HELP!! Koekjes met icing

Dank je wel Voor je antwoord. Dus gewoon langer laten drogen en dan pas verpakken... Meer geduld hebben dus ;-).

6

Re: HELP!! Koekjes met icing

Je kan ze ook na het decoreren weer even in de oven doen (ze moeten dan ook al helemaal droog zijn) :) Oven moet wel 'koud' staan, dus op de laagste temperatuur die kan. Als dat meer dan 60 graden is (geloof ik) moet je de ovendeur op een kiertje zetten en dan de koekjes zo'n 40 minuten er in. Het tast de icing niet aan, maar zorgt wel dat al het vocht uit je koekjes verdwijnt en ze dus lekker knapperig blijven :)

Groetjes, Monique