1

Onderwerp: Chocolade taart

Hoihoi, ik wil graag een verjaardagstaart bakken voor mn vriend, en nou zat ik te denken aan een soort lava-cake, maar dan in het groot!
Punt1, is dit mogelijk>?
Punt2, kan ik hem dan nog met fondant bekleden>?

Iemand verder tips>?=)

2

Re: Chocolade taart

Wat is dat eigenlijk, een lava-cake? Heb je een voorbeeldje of zo?

Of kan iemand anders je helpen nu de vraag omhoog gaat?....

Tieneke

3

Re: Chocolade taart

http://www.galaxydesserts.com/html/images/LavaCake.jpg

bedoel je zo iets? een moëlleux? die heb ik nog niet in het groot gezien, dit is ook iets dat je best direct uit de oven op tafel zet. dan is dat het lekkerste.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

4

Re: Chocolade taart

Kijk, wat goed zeg, antwoord!! Bedankt Xhafal.

Dat ziet er trouwens lekker uit zeg!

Re: Chocolade taart

Oeh water loopt me in de mond!!! O-)

Re: Chocolade taart

xhafal schreef:

http://www.galaxydesserts.com/html/images/LavaCake.jpg

bedoel je zo iets? een moëlleux? die heb ik nog niet in het groot gezien, dit is ook iets dat je best direct uit de oven op tafel zet. dan is dat het lekkerste.

Dit heb ik afgelopen vakantie in Frankrijk 2 keer als dessert gegeten. LEKKERRR!!
Iemand een goed recept hiervoor?  :D

Life is what you bake it.

7

Re: Chocolade taart

ja ik heb hier een recept gekregen van een kok van het restaurant waar we zijn gaan eten, maar dat ligt ergens tussen mijn kookboeken die uit de weg liggen voor de verbouwing  :s
ik ga eens even googelen voor een goed recept.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

8

Re: Chocolade taart

http://www.een.be/programmas/dagelijkse … ltijd-lukt

deze moet dus lukken!
ik zou nog 1 ding aanvullen : er staat ergens geschreven "tot zolang kan het beslag in de koelkast blijven" ik zou daar zelfs "moet blijven liggen in de koelkast tot net voor het bakken"
(tip van die kok uit het restaurant)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

9

Re: Chocolade taart

ja heerlijk, hij staat ook in het goddelijke huisvrouw boek van nigella. Zo gemaakt en overheerlijk!