Onderwerp: hoe voeg je het best vruchten toe in de vulling?
Ik vind vruchten heerlijk in de vulling, mandarijnen uit blik of hak zomerfruit. Tot nu toe heb ik verschillende manieren geprobeerd. Eerst een dijkje spuiten, dan gelijk een laag banketbakkersroom er in spuiten en dan de vruchtjes er tusen leggen; met deze methode duw ik banketbakkersroom toch weer naar de rand, en is mijn dijkje dus niet sterk genoeg, gevaar van wijken.
Ik heb ook geprobeer om eerst de vruchtjes goed te verdelen op het biscuit, dan de gaatjes te vullen met de banketbakkersroom. maar dan blijven er weer stukjes bovenuit steken en komt de laag biscuit er niet mooi bovenop, dus risico van een bolle taart. de laag wordt ook erg dik, wel ruim 2 cm. dus dan smeer ik snel af, dijkje weer ophogen, snel in de koelkast, omdat ik bang ben dat het de dijk naar buiten duwt. daardoor lukt het uiteindelijk wel, maar volgens mij kan het handiger.
Wie heeft tips?