Onderwerp: appelboterplaatkoek
Appelboterkoek
Ingrediënten
320 gr bloem
250 gr roomboter (kamertemperatuur)
250 gr witte basterdsuiker
beetje zout
handje rozijnen (naar eigen smaak)
4 grote appels (cox. Goudrenet, elstar) in plakjes
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2.5 dl appelsap
1 zakje tartina dr oetker
bakblik
bakpapier
Over verwarmen tot 175 graden.
Meng de bloem, boter en witte basterdsuiker door elkaar tot een deegbal.
Verdeel het deeg over het bakblik (niet invetten deeg is vet genoeg)
Handje rozijnen over het deeg verdelen de appelschijfjes dakpan gewijs erover verdelen of kris kras door elkaar.
Bruine basterdsuiker en kaneel met elkaar mengen en over de appelschijfjes strooien.
Bak de koek in 25-30 min. Gaar. De koek is goed als de randen mooi bruin zijn.
Bereid de gelei van appelsap en tartina en giet deze over de (half) afgekoelde appelkoek.
Ik hoop dat jullie het recept ook zo lekker vinden.