Hoeveel vriesruimte heb je beschikbaar? Een enkele taart kun je gewoon in zijn geheel invriezen (zie de FAQ voor toelichting hoe en wat), mits je vullingen hebt gebruikt die ingevroren kunnen worden (zie de lijst bij de recepten).
Ook een stapeltaart kun je invriezen, maar persoonlijk zou ik dat niet gestapeld doen, maar pas stapelen op de dag dat je wilt eten.
Cupcakes kun je geloof ik ook wel invriezen en dan op de dag zelf alleen de toeven erop spuiten.
Zelf zou ik het denk ik zo doen:
11mei jarig >> 9 mei bakken en vullingen voorbereiden (evt. marsepein kleuren, decoraties voorbereiden), 10 mei vullen, afsmeren, bekleden, decoreren en dan kun je 11 mei eten (geen slagroomvullingen gebruiken ivm houdbaarheid). Als je alleen 's avonds visite krijgt, dan kun je ook 10 mei beginnen met bakken etc. en op 11 mei vullen/afsmeren/bekleden/decoreren (en dan zou je dus ook slagroomvullingen kunnen gebruiken).
Voor de verjaardag begin juni zou ik dan vervolgens vanaf 12mei aan de gang gaan. Taarten bakken, volgende dag vullen/afsmeren/bekleden/decoreren en invriezen en dan iedere dag een paar batches cupcakes (1 smaak per dag) bakken en invriezen. En dan op tijd alles uit de vriezer en ontdooien maar. 's Morgens voor het feest toeven spuiten en/of van te voren gemaakte decoratie op de cupcakes aanbrengen en eventueel de taart nog stapelen.
Maar ik heb dan ook wel veel vriesruimte.
--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)