1

Onderwerp: vandaag bakken,later decoreren.

Ik wil vandaag een taart bakken en zaterdag decoreren.
Het wordt een chocoladetaart met after eight vulling.
Het wordt mijn eerste taart.
Wat kan ik vandaag al doen?
bakken en vullen en dan invriezen?
En dan zaterdag banketbakkersroom erop en suikerpasta.
Of moet de room er vandaag ook al op?
Groetjes Manuela

Re: vandaag bakken,later decoreren.

Wil je vullen met banketbakkersroom?
Als je banketbakkersroom op je taart doet, zal je fondant gaan smelten namelijk...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: vandaag bakken,later decoreren.

wat moet ik dan op de taart smeren om hem recht te krijgen?
Ik dacht ik doe 1 laag after eight vulling erin en dan de room op de taart en dan de fondant.
Is mijn eerste keer,dus weet het nog niet zo goed.

4

Re: vandaag bakken,later decoreren.

Ik smeer af met botercreme, net zoals bijna iedereen.
Botercreme kun je heel gemakkelijk zelf maken door roomboter en poedersuiker 1 op 1 te mixen.
Je kunt wel een tweede vulling van banketbakkersroom doen.

Heb zelf nog nooit after eight gemaakt en weet dus ook niet hoe die combi is

5

Re: vandaag bakken,later decoreren.

Dankje voor de tip.
Ik heb het ook nog nooit gemaakt,ga het gewoon proberen.
Maar wat kan ik vandaag al doen,voor het invriezen?
Groetjes Manuela

6

Re: vandaag bakken,later decoreren.

zag nu wel een combi in de lijst staan met after eight en chcobotercreme.
Moet ik dan voor die chocobotercreme ook 1 deel cacao erbij doen of iets anders?
groetjes manuela

7

Re: vandaag bakken,later decoreren.

Ik heb alleen nog maar hele taarten ingevroren dus volledig bekleed en gedecoreerd.
Verder kan ik je geen tips daarover geven.

Zelf bak ik 1 dag voordat de taart klaar moet zijn t biscuit en dan de dag zelf vullen, afsmeren en bekleden

8 Laatst bewerkt door MamaSan (02-05-2012 14:48)

Re: vandaag bakken,later decoreren.

Ik zou nog een laag chocoladeganache doen :9 , daar kun je evt. ook mee afsmeren. Ganache kan ook in de vriezer. Als je nog tijd over hebt vandaag, kun je ook alvast bekleden en de taart dan in zijn geheel invriezen (in een doos in een plastic zak). De taart dan 24 uur van te voren uit de vriezer halen en in alleen de doos in de koelkast zetten en dan 1 uurtje voordat je hem gaat eten uit de koelkast halen.

Succes!

Gr.
Sandra

Re: vandaag bakken,later decoreren.

T2605 schreef:

Ik heb alleen nog maar hele taarten ingevroren dus volledig bekleed en gedecoreerd.
Verder kan ik je geen tips daarover geven.


Dus als ik het goed begrijp kan ik taart die ik gevuld heb met iets uit de lijst van wat ingevroren kan worden en met suikerpasta bekleed gewoon invriezen en dan vantevoren eruit halen gaat dat ook met cupcakes die versierd zijn???