1 Laatst bewerkt door AnjaS (30-04-2012 17:11)

Onderwerp: Recept Chipolatataart

Ik zoek een recept voor een lekkere chipolatataart en vond op deze site een goed recept alleen word het onderaan afgebroken.
Weet iemand van jullie het vervolg? Het recept is op 11 april 2007 door Bertje, een gast geplaatst.


Hallo medebakkers,

Meerdere keren heb ik op dit forum gelezen over chipolatataart.

Zelf vind ik deze erg lekker en dan heb ik het over de 'klassieke bruidstaart', en dus niet over banketbakkersroom met vruchtjes zoals ik die laatst voorgeschoteld kreeg (waarvan gezegd werd dat het chipolata was).

Eindelijk heb ik het Koopmans recept uitgeprobeerd en bij mij was het kapsel mislukt, net als de vorige keren dat ik zelf biscuit probeerde te maken.

De vulling heb ik nu ook geprobeerd en in combinatie met een kapsel van biscuitmix (webshop), leek dit wel heel erg veel op de chipolatataart zoals ik deze wel eens van de bakker heb geproefd. Ik was erg tevreden en kreeg ook hele enthousiaste reacties.

Hier nog even het recept voor degenen die dit willen proberen.

75 gr. bigarreaux
4 blaadjes witte gelatine
1 ei
2 el suiker
1 zakje vanillesuiker
1,5 dl melk
1 dl slagroom
6 el marasquin


Hak de bigarreaux in stukjes. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water. Splits het ei. Roer de dooier met 1 el suiker, vanillesuiker en 1 el melk door elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer 2 el hete melk bij het dooiermengsel en schenk dit bij de kokende melk. Goed roeren.

Knijp de gelatine goed uit en voeg deze van het vuur af bij de vla. Laat de vla afkoelen. Roer deze regelmatig door. Roer 2 el marasquin en de gehakte bigarreaux door de afgekoelde vla. Klop het eiwit met ½ el suiker stijf. Doe dit ook met de slagroom. Spatel eerst de slagroom en daarna het eiwit door de vla.   

Snijd de taart in 3 lagen en besprenkel 2 lagen met marasquin. Strijk de cr...... en hier houdt het op.

2

Re: Recept Chipolatataart

ik mis de bitterkoekjes wat typerend is voor een chipolatavulling.
amarena kersen maken het nóg lekkerder

3

Re: Recept Chipolatataart

ik heb deze eens gemaakt, zaaaalig :9

benodigheden;

400 gr bbroom  (pakje geleroom poeder (dr oetker))
10 stuks bigareaux
8 bitterkoekjes
klein blikje cocktail fruit (zonder sap)
rum naar smaak
250 cc slagroom
eventueel rozijnen (laten wellen in de rum)
Stukjes ananas erdoor is ook heerlijk


maak de room zoals op verpakking staat Ik heb met slagroom aangemaakt O-)  :9 )
hak de bigareaux, bitterkoekjes en cocktail fruit in stukjes.
klop de slagroom bijna stijf.
roer de gehakte ingredienten door de room.
en de rum ook
voeg de slagroom toe en schep dit er door.
je kan er gelatine door doen; 1 blaadje is genoeg voor deze hoeveelheid.

lekker met lemoncurd en abrikozenjam of gewoon 2 lagen chipolata

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4 Laatst bewerkt door Carien (30-04-2012 18:13)

Re: Recept Chipolatataart

ik heb effe gekeken waar het recept vandaan kwam, was een ingezonden recept van hier ;) : http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … hp?id=9587

D'r zijn meerdere ingezonden recepten voor chipolata; misschien effe zoeken nog?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl