1

Onderwerp: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

Ik weet niet zeker of het bericht hier hoort..

Probleem: ik heb een aantal keer gehad dat mijn taart in het midden wat indeukt/inzakt na vullen, bekleden en decoreren. Nu heb ik al eens geprobeerd het midden wat meer te vullen als het ware in de hoop dat het niet zou zakken. Tevergeefs! Iemand die weet hoe dit kan en hoe ik dit kan voorkomen?

X Evelien

2

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

Ik heb dit ook wel eens, maar meestal is mijn biscuit dan niet goed/gaar genoeg.

Voor de rest lees ik even mee hier, want wil het antwoord wel graag weten!

3

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

Volgens mij heeft dit inderdaad te maken met het feit dat de biscuit dan nog niet gaar genoeg is.
Als het dit niet is, lees ik garag mee, wat dan de oorzaak is.

4

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

Ik spuit mijn vulling altijd met een spuitzak, zodat de vulling altijd overal even dik is.

Ik druk mijn taart na elke vul laag goed aan. Zo kun je alle oneffenheden zoals deuken weghalen. Als de laatste laag erop zit, kijk ik nog even over hij mooi recht is,en dan smeer ik hem af.

Groetjes San

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

Bij het afsmeren wat meer botercrème in het midden om de deuk op te vullen. Even in de koelkast en dan de bovenkant strak afsmeren.
Zo heb je altijd een rechte strakke bovenkant

6

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

Ja lekker dan heb je dat stuk en 2cm extra creme  :(

7 Laatst bewerkt door Danielle_mvs (29-04-2012 14:32)

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

etmc schreef:

Ja lekker dan heb je dat stuk en 2cm extra creme  :(

Nee niet doen als het zooo diep is  :nooo  brrrrrrrrr
Dan gewoon de bovenkant rechtsnijden voor het afsmeren  :Y
maar bij een lichte kuil kan het natuurlijk wel!

8 Laatst bewerkt door Taarterataaa...! (29-04-2012 14:35)

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

etmc schreef:

Ja lekker dan heb je dat stuk en 2cm extra creme  :(

Hmmm... ik vind dit niet zo'n leuke reactie.
Iemand geeft iemand anders een tip waar diegene zelf goede ervaring mee heeft.
Ben je zelf niet zo gecharmeerd van deze oplossing dan begrijp ik niet waarom dit op deze manier vermeld moet worden.
Hier heeft TS niets aan maar ook de tipgever niet, die denkt nu wel twee keer na voordat hij/zij een gemeend advies geeft.
Jammer.

Gr. Lies(beth)
Omdat er iedere dag wel iets te vieren valt is er dus altijd een reden voor TAART! www.zininTAART.com

9

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

Ja maar straks zit er wel een deuk van 2cm in en krijgt iemand dat stuk en krijg je een klacht omdat die een berg crème zit te eten en dan hebben wij t weer gedaan. Oneffenheden moet je niet opvullen want dat is gewoon niet lekker.
Dan kan je wel een advies geven maar dichtsmeren is niet zon goed advies als k eerlijk mag zijn...
Maar bedankt voor de toevoeging Danielle_mvs

10

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

etmc schreef:

.
Dan kan je wel een advies geven maar dichtsmeren is niet zon goed advies als k eerlijk mag zijn...
Maar bedankt voor de toevoeging Danielle_mvs

Hoe los jij dan een niet helemaal egale taart op?
En zeggen dat jouw taarten altijd helemaal recht zijn geloof ik niet  :o

11

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

Gewoon zo laten? Mn bovenkanten zijn altijd wel recht eigenlijk  :o en met bekleden en decoreren kan je best veel corrigeren

12

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

Meestal treedt het pas op na bekleden/decoreren... Dat maakt het ook lastig herstellen. Misschien inderdaad de lagen dan wat beter aandrukken inderdaad. Zal het eens proberen!

13

Re: Taart in het midden iets ingezakt/ingedeukt in het midden

Dank trouwens voor de vele reacties :-). Lief!