1

Onderwerp: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Hallo,

Daar ben ik weer! Omdat ik van het weekend mijn eerste taart ga maken, wil ik de vulling simpel houden. Aardbeienjam en slagroom.

Maar nu ben ik dus aan het twijfelen, ik heb hier ergens gelezen dat men jam smeerde en de slagroom erboven op, daarna je biscuit en dan nog een keer jam met slagroom. Kan dit kloppen?

En wat voor een slagroom gebruik ik dan? Klopfix of gewoon uit een bus? En hoelang kan ik die taart dan in de koelkast bewaren?

Ik ben erg benieuwd!

Groetjes Carolina

2 Laatst bewerkt door xhafal (24-04-2012 21:38)

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

je kan zoveel lagen maken als je wil, naar je eigen smaak.

Geen slagroom uit zo'n spuitbus!!! Gewoon een pak room kopen en zelf opkloppen met wat bloemsuiker. Jam kan je gebruiken wat je zelf het lekkerste vindt.
Klopfix is niet noodzakelijk als je de room maar stevig klopt.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

3

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Jij bent ook iedere keer weer een held he haha!  Bedankt!

Nog speciale room? Ik maak zelf heel vaak limburgse rijstenvlaai en daar heb ik altijd een potje slagroom voor, maar die moet er door heen, dus heb nog nooit wat opgeklopt.

Ik dacht juist dat klopfix slagroom was, maar dat is dus niet zo...*blond*

En bloemsuiker?

4

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

ik ben uit belgië en jij uit nederland, misschien verstaan wij iets anders onder klopfix? ik bedoel kleine zakjes klopfix dat je bij de room doet om hem steviger te maken. ze zijn ze groot als een zakje vanillesuiker ongeveer.

Room : best 35% vet of meer, als je 40% vet vindt nog beter dan. Alles goed koelen (desnoods even de kom in de ijskast en de room in de diepvries voor een half uurtje), met hoge snelheid kloppen en pas tegen het einde als hij al wat stevig wordt, poedersuiker naar smaak bij kappen. Zie wel dat je niet teveel door mixt nadat de room stevig is anders heb je boter.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

5

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Nou ik woon ook in belgie haha, maar ben inderdaad nederlandse. Ik heb grote pakjes met klopfix en kleintjes, maar waarschijnlijk niet goed gelezen ;)

Volgens mij is er wel een how to van te vinden, die moet ik dan maar eens gaan zoeken! Poedersuiker heb ik gezocht afgelopen weekend in de c1000 maar hadden ze alleen maar bussen staan voor pannenkoeken :( Waar kan je het nog meer krijgen in belgie?

6

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

bloemsuiker is dus poedersuiker :+

en ook in Nl zit klopfix in van die (blauwe) zakjes :Y


Om het nog lekkerder te maken  O-)  kun je 250 slagroom mengen met 250 mascarpone, 2 eetlepels vanillesuiker (en 1 zakje klopfix; doe ik altijd wel  ;) )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Even weer een beginnersvraag. Wat is marscapone? Zit niet achter mijn pc nu, doe het via de telefoon en kan het niet zo snel opzoeken!

8

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

die bussen voor pannenkoeken kunnen ook gewoon door de slagroom hoor :Y
poedersuiker heb je maar in 1 soort ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

9

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

bloemsuker vind je overal in de warenhuizen in België. standaard in een kartonnen doosje van 250 gram.
zo ziet het er meestal uit in België : http://www.caddyhome.be/_media/items/zoom/HOPE005017.jpg

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

10

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

mascarpone is jonge roomkaas, als monchou (daar kan het ook mee, maar die heb je dan weer niet in verpakkingen van 250 ;) )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Kaatjecrx schreef:

Even weer een beginnersvraag. Wat is marscapone? Zit niet achter mijn pc nu, doe het via de telefoon en kan het niet zo snel opzoeken!

een hele dikke room, bijna een beetje plattekaas maar niet zo zurig van smaak als plattekaas. Heeft een volle iets zoete smaak vind ik. Wordt ook gebruikt in vullingen en desserts. kan je ook onder je slagroom mengen

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

12 Laatst bewerkt door xhafal (24-04-2012 22:02)

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

......van 1 keer mascarpone hebben we al genoeg......

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

13 Laatst bewerkt door xhafal (24-04-2012 22:04)

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

@Carien : probeer eens zonder klopfix  ;)  je zal zien dat dat evengoed gaat. (experimenteer zoals ik  :lol: )

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

14 Laatst bewerkt door Carien (24-04-2012 22:05)

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

:shh: is nu ook 2x hoor  O-)  :+

(ik reageerde dus op een berichtje boven dat hierboven :rolleyes:  straks crashed het forum nog door al die berichtjes door elkaar :think: )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

15

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

ik wil wel experimenteren, maar ja, raak het hier thuis niet kwijt  :nooo  :rolleyes:  en om dat nou uit te proberen bij een opdracht en dan zou blijken dat Nlse slagroom toch anders is dan Bse...  :think:  :s

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

16

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

:lol:  :lol:

moet jij maar wat minder berichtje zetten :lol:  :lol:

als het forum ooit crasht , beschuldig ik jou!!!! ;)  (carien dus, niet Kaatje)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

17

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

O-)  O-)  ;)

sorry Kaatjecrx, voor deze onzin in jouw topic :o

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

18

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

kleine beetje proberen als je zo eens wat ongeklopte room overhebt misschien? ik had van gisteren wat over en ik dacht kan ik het best iets nuttigs doen met die ongeklopte room voor hij slecht wordt.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

19

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Carien schreef:

O-)  O-)  ;)

sorry Kaatjecrx, voor deze onzin in jouw topic :o

er is een speciaal onzintopic daarvoor wel Carien, maar jij komt daar nooit. (spijtig)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

20

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

:Y  en dan een tijdje laten staan :think:

ik maak altijd ganache van wat ik over heb en dat gaat dan de vriezer in, als ik het voorlopig nog niet nodig heb :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

21

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Dat onzintopic kan ik echt niet bijhouden hoor :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

22

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Ok...ik werd gek van de meldingen haha!

Geeft niets, is niet het eerste topic waar er gediscussieerd wordt ;)

Maar marscapone wordt m niet, ben geen roomkaas persoon haha! Ganache...weet nog niet eens wat het is, heb het wel een paar keer voorbij zien komen

Dat pak met poedersuiker hebben ze volgens mij hier bij de delhaize en anders eens naar de colruyt denk ik!

Hoezo zit je met dat 35/40 procent vet? Iets speciaals?

23

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Carien schreef:

Dat onzintopic kan ik echt niet bijhouden hoor :nooo

hoeft ook niet, dat topic is gewoon bedoeld voor iedereen die even wat onzin wil typen en niet andermans topic wil vervuilen zoals wij nu doen.  :o  denk wel dat Kaatje het ons vergeeft, we proberen haar toch elke keer te helpen.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

24 Laatst bewerkt door Carien (24-04-2012 22:16)

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

:o  :o Kaatje, sorry van de meldingen

slagroom met minder vet krijg je niet opgeklopt (genoeg) :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

25

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

hoe vetter hoe beter hij opklopt!! Als je naar de colruyt gaat daar hebben ze de perfecte room om op te kloppen (en  de prijs valt ook goed mee  :shh: ). Heb ook al die van Delhaize geprobeerd jaren geleden maar daar had ik 1 keer op 2 last mee. In de colruyt zijn dat grote bussen van 1 liter (zoals een liter pak melk). Ze zijn voornamelijk rood en de naam is..... (gaat even naar de keuken en het pak nemen)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen