1

Onderwerp: Petit fours invriezen

Hallo,

Ik had een paar maanden geleden petit fours gemaak voor een rijschool. Beschuit cake gevult met aardbeien jam en botercreme.
bovenop bekleed met marsepein en een printje erop.
Ik had toen gezegt dat je tot ong. 6 maanden in kan vriezen.
Hij geeft elke geslaagde een petit four mee, dus haalt er af en toe èén uit zijn voorraad.

Ik maak nu weer een nieuwe partij petit Fours voor hem en wil het verbeteren. hij zij dat de cake wat droog werd.
- Korter invriezen, lees ook soms tot 3 maanden?
- ligt het anders aan de manier van invriezen en ontdooien?
- wat is de makkelijkste en beste vulling voor petit fours?
Hebben jullie evt. tips?

Alvast bedankt!

Groetjes, Esther Z

2

Re: Petit fours invriezen

He Esther,
Nog nooit gemaakt, geen ervaring mee dus, maar wel een vraagje aan jou. Als je ze maakt, bekleed je ze daarna per stuk of bekleed je het in 1 geheel en snijd je er dan stukjes van?
Alvast bedankt.
Groetjes Yvon

Groetjes Yvon

3

Re: Petit fours invriezen

Als je de marsepein er helemaal omheen doet kan t niet uitdrogen,
of je smeert ze rondom helemaal af met creme, want als de biskwie bedekt is kan ie niet meer uitdrogen
Je kan ze ook door de vloeibere fondant halen

ik hoop dat je hier wat aan hebt

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

4

Re: Petit fours invriezen

Hoi Yvon, Ik beklede het helemaal en snee het daarna in stukjes. Ik gebruikte een de plastic rode taart mes van de Hema. dat ging erg goed! met de brood mes kreeg ik het niet zo glad!

coconuts, bedankt voor je tip! hier kan ik zeker wat mee! Ik denk dat ik ze allemaal dit keer dan rondom ga bekleden!