Onderwerp: Hoe maak ik deze vullingen in de "buitendekoelkastvariant"?

Een stel wat bij iedere verjaardag standaard bananensaroma (gemaakt met slagroom) en chocolademousse besteld als vulling, wil dit ook in hun bruidstaart.
Nu hebben ze op hun bruiloft wel een extra grote koelkast maar ik vraag me toch af hoe ik deze vullingen op de zomer kan aanpassen, ze trouwen in augustus. Uiteraard moeten de varianten qua smaak erg op bananensaroma en chocomousse lijken...
Kan ik dit met botercreme van de mix, patidessslagroom en bananensaroma maken...??
En chocolademousse, hoe zouden jullie dat maken met botercreme van de mix?
Ik lees graag jullie ervaringen en tips!
Alvast bedankt!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

2

Re: Hoe maak ik deze vullingen in de "buitendekoelkastvariant"?

Als je nog even tijd hebt, dan zou ik het gewoon eens gaan proeven. Botercreme maken en daar banaansaroma doorheen doen. En een ander deel chocosaroma/cacao/chocopasta er doorheen. En dan (laten) proeven. Persoonlijk zou ik trouwens voor de banaanversie kiezen voor banaanpatidess ipv saroma.

En je zou ook kunnen kiezen voor mbc met banaansmaak, dat komt dan misschien weer dichterbij de oorspronkelijke vulling qua smaak en structuur (?).

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

3 Laatst bewerkt door Jultie (18-04-2012 15:12)

Re: Hoe maak ik deze vullingen in de "buitendekoelkastvariant"?

Ganache van pure choco en botercreme mix met bananen patidess?  :think:

~ Never waste a good crisis... ~

4

Re: Hoe maak ik deze vullingen in de "buitendekoelkastvariant"?

Ik zou ook gaan voor botercreme van de mix met banaan patidess & chocoladefudge.. Oh.. jummie! :9

Beter verwend dan verwaarloosd
       "Esmee 11-12-2007"

Re: Hoe maak ik deze vullingen in de "buitendekoelkastvariant"?

Dank v h meedenken!
Ganache, is dat t zelfde als chocolade fudge??

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

6

Re: Hoe maak ik deze vullingen in de "buitendekoelkastvariant"?

Ganache is chocola gesmolten in opgewarmde slagroom. Na het afkoelen kun je het over je taart gieten of als slagroom opkloppen en dan als vulling gebruiken of om mee af te smeren.

Zie hier: http://www.deleukstetaarten.nl/recept/153/Ganache/.

Gr.
Sandra

7

Re: Hoe maak ik deze vullingen in de "buitendekoelkastvariant"?

Fudge maak je van.

Gesmolten chocolade, deze laat je afkoelen tot het nog wel vloeibaar is.

Je klopt de roomboter, poedersuiker tot een luchtige botercreme, hierbij doe je de gesmolten chocolade. Zooooo lekker! :9

Beter verwend dan verwaarloosd
       "Esmee 11-12-2007"

Re: Hoe maak ik deze vullingen in de "buitendekoelkastvariant"?

Dat klinkt beiden té lekker! :9
Doe je als je fudge maakt 250 gr boter en 250 gr poedersuiker...en hoeveel chocolade er dan bij??

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

Re: Hoe maak ik deze vullingen in de "buitendekoelkastvariant"?

juudje84 schreef:

Fudge maak je van.

Gesmolten chocolade, deze laat je afkoelen tot het nog wel vloeibaar is.

Je klopt de roomboter, poedersuiker tot een luchtige botercreme, hierbij doe je de gesmolten chocolade. Zooooo lekker! :9


Best lekker recept, maar volgens mij krijg je dan chocoladebotercreme. Ook lekker! Fudge is gebruikelijker om met gecondenseerde melk te maken, waardoor het, als je een smeerbare variant wilt meer dulce de leche wordt.