1

Onderwerp: Help, ganache gaat schiften??

Heb net voor de eerste x ganache geprobeerd te maken naar het recept uit het boek van taart en cake decoraties.

Het recept was 1.2 kilo pure chocolade (heb hiervoor de smelt chocolade van verkade gebruikt met 76% cacao)
En dan 6dl room (er stond bij room pakken met een laag vet gehalte, maar het minste wat ik kon vinden was met 30% vet)

Nou heb ik de slagroom gekookt in een pannetje en dat in een kom gegoten waar ik de stukken chocolade in had liggen, toen alle chocolade was gesmolten kwam er steeds meet vet uit lopen, het lijkt er nu een beetje op alsof het aan het schiften is.
Heb ik iets verkeerd gedaan?? Of gaat dat nog weg dadelijk?
Wie kan me helpen??

2

Re: Help, ganache gaat schiften??

probeer roeren steeds om te glad masse krijgen

3

Re: Help, ganache gaat schiften??

Heb ik ook al geprobeerd

Ik ga maar even na de winkel om nieuwe chocolade te halen haha.

Iemand nog tips voor mijn 2e poging??

Re: Help, ganache gaat schiften??

Kijk even op mijn blog, daar staat het uitgelegd.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Help, ganache gaat schiften??

maar je moet hebben 300 gram chocolade en 300 ml slagroom

6

Re: Help, ganache gaat schiften??

Ik wil de ganache gaan gebruiken om de taart mee af te smeren, dus hij moet goed stevig zijn en hard worden.

Dit recept stond in het boek dus had dat gemaakt, op internet kom ik allemaal verschillende recepten tegen, dus weet nu even niet meer welke ik het beste kan gebruiken.

7

Re: Help, ganache gaat schiften??

maar je moet hebben 300 gram chocolade en 300 ml slagroom deze is van deze forum en is goede

Re: Help, ganache gaat schiften??

Nogmaals, het staat op mijn blog :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Help, ganache gaat schiften??

En de verhouding heeft weinig met het schiften te maken, het ligt aan je werkwijze of aan de chocola.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: Help, ganache gaat schiften??

Ik heb hem goed in de koelkast laten koelen, en daarna nog eens opgeklopt, toen was hij goed.

Hij was niet echt aan het schiften maar meer dat de olie eruit liep van de chocolade denk ik.
Maar iedereen bedankt voor de berichtjes!!

En ga hem de volgende x maar eens 1:1 maken dan, want hij is nu wel heel erg dik, moet hem steeds een beetje verwarmen als ik hem wil gebruiken haha.

11

Re: Help, ganache gaat schiften??

Zou ik trouwens er nog wat slagroom bij kunnen doen in een pannetje en dan verwarmen? weet iemand dit?

12

Re: Help, ganache gaat schiften??

Als er olie opligt is ie ook aan t schiften maar dan de andere kant op

Re: Help, ganache gaat schiften??

Je kunt er room bijdoen, maar ik zou nieuwe maken.
Je ganache is inderdaad in de schift gegaan, dus ik kan me niet voorstellen dat je na opkloppen een mooie, glanzende ganache hebt.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Help, ganache gaat schiften??

De verhouding 1:2 is prima om af te smeren, althans volgens Inspired by Michelle. Aan de hand van haar filmpjes heb ik eerder afgesmeerd met witte ganache (1:3) en dat ging ook goed. 1:1 gebruik ik om een taart te overgieten.

15

Re: Help, ganache gaat schiften??

giet n scheutje koude room (evt. houdbare room) bij het mengsel en roer rustig met een garde, voeg steeds een beetje room toe tot de olie weer is opgenomen. Als de olie verdwijnt, direct stoppen met roeren.

16

Re: Help, ganache gaat schiften??

giet n scheutje koude room (evt. houdbare room) bij het mengsel en roer rustig met een garde, voeg steeds een beetje room toe tot de olie weer is opgenomen. Als de olie helemaal weg is, direct stoppen met roeren.

17

Re: Help, ganache gaat schiften??

helena schreef:

giet n scheutje koude room (evt. houdbare room) bij het mengsel en roer rustig met een garde, voeg steeds een beetje room toe tot de olie weer is opgenomen. Als de olie helemaal weg is, direct stoppen met roeren.

Dit was een vraag uit 2012.. mag hopen dat het inmiddels opgelost is ;)

18

Re: Help, ganache gaat schiften??

En het erge is dat room niet werkt daar wordt het schiften erger van.
heet water dat werkt wel.

Als je zondigt zondig dan lekker

19

Re: Help, ganache gaat schiften??

Ik vond toch handig om te lezen.
Mijn ganache schift soms bij het terug opwarmen in de micro ook al doe ik heel laag en heel kort opwarmen en dan maak ik gewoon nieuwe want gerbuik maar kleine hoeveelheden.

Volgende keer eens testen met de tips.