1

Onderwerp: slagroom vraagje

Morgen ga ik mijn taart vullen, en het lekkerste vinden wij altijd slagroom met jam. Maar nu las ik net ergens dat je tijdens het bekleden de slagroom ook koud moet houden! dat gaat natuurlijk niet lukken.
Ik ben nog niet zo heel snel met het bekleden, maar is het een probleem als de taart met slagroom vulling die tijd buiten de koelkast staat?

alvast bedankt!

2

Re: slagroom vraagje

Als je op een koelere plaats kan werken, dan mag het zeker wel een uurtje buiten de ijskast.
Als ik met slagroom vul, dan zorg ik wel dat ik bij elke tussenstap de taart weer in de koelkast zet en zoveel mogelijk voorbereiding doe zodat de taart niet té lang buiten de koelkast moet staan.
Dus bijvoorbeeld vullen, dan weer de koelkast in.
Ondertussen de ganache of botercrème maken voor afsmeren.
Taart eruit en afsmeren, dan weer de koelkast in.
Ondertussen de lap fondant/marsepein uitrollen tot die groot genoeg is.
Taart eruit en zo snel mogelijk bekleden, dan weer in de koelkast.
Alle decoratie maken en dan pas op het einde alles in één keer erop zetten/plakken en afgewerkt weer de koelkast in.

Nog geen problemen gehad op deze manier.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com