1

Onderwerp: wie kan me helpen met me biscuit?

net een biscuit in de oven gedaan en dus vreselijk mis gegaan.
Voor het eerst dat ik een 30 cm maak.
Ik heb me mix 8 min gemixt, 2 min zacht
35 min in de oven op 150 graden.
Hij ruikt ( volgens mijn man naar gebakken eieren, en ik vind het net een eierkoek.)
De 15 en 20 cm taartjes doe ik ook op deze manier en gaan altijd perfect!
Wie heeft tips.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-RZVKZWX6-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-NGKN3CGM-D.jpg

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Ik denk dat hij te kort in de oven is geweest. Ik zou hem 24 min op 150 graden doen en dan nog 24 min. op 175 graden doen.
Ik klop mn biscuit altijd 10 min. hoog en daarna 2 min laag. En de eieren doe ik altijd een paar min. in heet water.
Misschien dat je er iets mee kan.
Succes

Groetjes P@trici@

3

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Vergeet de heating core niet, die zorgt voor gelijkmatig garing (dus ook in het midden goed gaar ;)).

Succes!

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Wat ook erg raar is , hij is nu iets afgekoeld en hij smaakt weeïg en naar eieren.

5

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Dat is toch niet raar, hij is niet gaar...... ;)

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Hahahaha smaakt ie daarom naar eieren. Afijn ik ben net terug van de leukste taartenshop, nieuwe mix gekocht, ze hadden geen heating  core meer, dus heb de Wilton strips meegenomen.
Ik ben benieuwd

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Nr 2 ook mislukt, net zo hoog geworden.
Bah word er helemaal sjagerijnig van..
Heb de ingrediënten voor een 30 cm blik aangehouden,
Doen jullie dat ook?

8 Laatst bewerkt door dianaatstyle (17-04-2012 13:05)

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

ik gebruik 9 eieren,594 gr funcake mix en 60 water

ik klop de eieren schuimig voor ik de mix erbij doe en het water
laat hem eerst ff een paar seconde langzaam draaien en dan 8 min hoge stand en dan 2min lage stand

oven verwarm ik voor op 160 gr hete lucht boven en onder warmte
vanaf 30 min ga ik met een sate prikker prikken om te kijken of ie gaar is en dan steeds een paar minuten erbij
gebruik geen core bij de dertig  cm de maten daar boven wel

succes

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Dank jullie wel voor de tips :Y

Hij zit er weer in, ik heb nu 475 Gr. Eieren ( dat waren er 11!, en 615 Gr. Mix en 60 Gr. Water.
Ik ben e
Heel benieuwd, de aanhouder wint zeggen ze ;)

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Is het al gelukt?

Zo niet...

Hoe hoog is je vorm?
Ik ben ook aan het bakken,misschien kan ik helpen. :)

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

11

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Hoi monique,

Nee het is weer mislukt!!!! :|  :s

Bakblik van 7 cm hoog, hij zat tot aan de rand. de zijkanten begonnen los te laten van het blik, dus ik dacht , hij is gaar, hij moet er uit.
haal ik hem eruit.
Uit het bakblik.. Bovenkant niet gaar,  zijkanten en bodem kurk droog.
Ik weet het niet meer.. :(
Ik denk dat mijn oven het niet aankan.
Over 2 weken heb ik een bestelling voor die 30 cm, maar ik denk dat ik heb ga annuleren.

12 Laatst bewerkt door Visite taartjes (17-04-2012 16:46)

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Ben je nog bezig Linda?

Neem je bakvorm en vul 'm tot boven met water.
Schenk het water in een maat beker en tel even uit hoeveel ml of liter water er in gaat.

Je mag me ook prive mailen als je wilt!

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

13

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Oké

Monique er gaat 5 liter in.

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Ok,ben zo terug effe m'n oven aanzetten

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Heb je trouwens een hete lucht oven?

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

16 Laatst bewerkt door Visite taartjes (17-04-2012 17:13)

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Wat ik zou doen:

660 gram Mix
10 eieren (ik gebruik mt L)
66 gram water (lauw warm water)

De eieren even een paar minuutjes in warm water leggen voor dat je ze gebruikt.
Dan de mix,eieren en water tegelijk in kom.
Even langzaam door mixen(dat het niet meer stuift).
Dan 10 min op de hoogste stand en 2 min op de laagste na mixen.

De oven (niet grill)  op 160 graden (hetelucht) voorverwarmen.
Heb je een normale oven dan op 175 graden.
Bij mij werkt bakken in etapes niet
De biscuit in de oven voor minimaal 45 min,vanaf dan voorzichtig de oven een stukje open en met een sate prikker er in prikken om te kijken of hij gaar is. (niet de hele vorm eruit halen want dan heb je kans dat ie inzakt.
Zo niet dan 5 min erbij enz..

Ik hoop dat het lukt!!!!
Ik weet hoe frustrerend het kan zijn,hier zijn ook al enige biscuits in de prullenbak beland.
(vandaag zelfs nog...Chocobiscuit en ik gaan geen vriendjes worden..GRRRR... :mad:

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

17

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Oké dank je wel

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

O bijna vergeten!

Je blik vullen met beslag tot 2/3,anders heb je kant op overstromen!

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

19 Laatst bewerkt door Dot (17-04-2012 20:36)

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

als je geen heating core hebt, heb je wel een metalen barbecue-pen?

http://www.mijnalbum.nl/Foto-MX3TEZ86-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-LE6GXVDY-D.jpg

mijn man had hem voor mij afgeknipt en omgebogen, ik heb er nu een aantal en dat werkt ook echt heel goed!

Groetjes, Dorothea.

20

Re: wie kan me helpen met me biscuit?

Ik heb de halve nacht liggen denken, maar zou het kunnen zijn dat mijn mixer het niet aankan? Ik heb een Bosch mum.
Zou ik het beslag in tweeën kunnen doen?
Dus bv 2x mixen voor een taart van 15 cm en dat bijelkaar doen?