1 Laatst bewerkt door viaDaniëlle (18-04-2012 10:17)

Onderwerp: marsefont roosjes vastzetten

Op een taart van marsefont, twee lagen, moet ik roosjes vast zetten. Zo'n slinger aan de zijkant. Ik werk meestal met fondant en dan zet ik alles vast met een drupje water. Omdat het nu geen fondant is én de roosjes ook aan de zijkant moeten ben ik bang dat ze er af gaan glijden. De taart moet ook nog een uurtje in de auto.

Is een drupje water genoeg? Of moet ik prikkertjes of ijzerdraadjes gebruiken?

Alvast bedankt!

2

Re: marsefont roosjes vastzetten

probeer een doen en kijken of ga goed zitten

Re: marsefont roosjes vastzetten

Ikzelf zou t nooooit met water doen, ook niet bij fondant! Of met eetbare lijm(water met tylose), of met n drupje icing. En ik denk dat ik nu dat laatste zou doen.

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

4

Re: marsefont roosjes vastzetten

Ik doealtijd royal icing

Re: marsefont roosjes vastzetten

Kimh schreef:

Ik doealtijd royal icing


Dank voor de tips!

Hoeveel royal icing zou ik moeten maken voor 15 - 20 roosjes? Ik heb het recept van de site.

Ik heb nog nooit met royal icing gewerkt. Kan je het ook bewaren zonder dat het hard wordt?

Re: marsefont roosjes vastzetten

gewoon een beetje... even zelf denken hoeveel je nodig zou hebben

je kan ook gewoon alleen poedersuiker met water doen als je geen eiwitpoeder hebt, dat plakt ook prima.

I never met a calorie I didn't like....