1

Onderwerp: Hoe bak je nou een mooi biscuit?

Ik heb een hoge bakvorm (10 cm) van 20 cm diameter.
Nu heb ik nog nooit een biscuit gebakken..
In meerdere how to's zeggen ze verschillende dingen.
Wat is nou de truc om een mooi, hoog kapsel te krijgen met de funcakes mix. Hoeveel mix/eieren gebruiken jullie en hoe lang mixen jullie?

Alvast bedankt!

2

Re: Hoe bak je nou een mooi biscuit?

Tja, dat is echt een kwestie van uitproberen wat voor jou het beste werkt.

Handige tips zijn:

Eieren tevoren in warm water in plaats van meteen uit de koelkast gebruiken

de tabellen aanhouden voor de hoeveelheden, eventueel een maat groter kiezen voor een hoger biscuit.

Temperatuur in stappen verhogen. Let op: dat is echt even je eigen oven uitproberen!!

En mixen: 8 min hoog, 2 min laag. Het beslag moet zijn als lobbige slagroom, niet heel slap en vloeibaar, maar 'vrij stevig'

Kun je hier iets mee?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!