1

Onderwerp: Botercreme merique

hallo,

ik ga donderdag mn eerste taart maken.
nu lijkt mij de merique botercreme het lekkerste ( minder vet van smaak?)
kan je ook poedersuiker en al kant en klaar gepasturiseerde eiwitten gebruiken?
of moet het echt verwarmt au bain marie?

groetjes en bedankt voor t antwoorden alvast

Re: Botercreme merique

Ja, want je eiwit moet warmer worden dan bij pasteuriseren. Op die manier degenereer je de moleculen waardoor ze het vet beter kunnen dragen.
Doe je dit niet, dan zal je meringue botercrème gaan schiften

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Botercreme merique

Antwoord van de specialist. Enne... het kan met cupjes eiwit. Poedersuiker hoeft niet, door het verwarmen smelt je gewone suiker.

Tieneke